הארנב עם הבינה המלאכותית – 353

הגאדג’ט Rabbit R1 קיבל ביקורות פושרות, כמו כן התברר שהוא בגדול סתם אפליקציה לאנדרואיד במארז כתום, אבל החברה מכחישה את זה

 

אחרי היומיין שמרקז בראונלי קטל, מגיע תורו של הראביט. המוצרים לא זהים, אבל הם באותה קטגוריה של סייען AI שלא תלוי בטלפון ומופעל בקול ובאמצעות מצלמה והם הושקו במקביל, אז ההשוואה מתבקשת.

הראביט עולה 200 דולר בלבד (בניגוד ל-700 של היומיין), ואין תשלום חודשי על השימוש ב-AI שזה קצת מעורר חשש – כי להשתמש ביכולות מתקדמות של AI עולה כסף (בשביל טוקנים לכוח חישוב), ואם לא משלמים זה אומר שהיכולות מוגבלות, או כמות השאילתות מאוד מוגבלת, או גם וגם.

סביר להניח שהשימוש הוא חינם כרגע ואם יצליחו לצבור קהל, הגרסה הבאה כבר תגיע עם AI פרימיום ועם הזמן החברה תהפוך את השימוש החינמי לחסר ערך שזה פחות או יותר מה שהוא כבר עכשיו. כמו כן, המכשיר דורש כרטיס סים משלו עם חבילת גלישה.

לפי הביקורות (1,2,3), הוא יותר טוב מהיומיין (שזה לא מסובך) אבל עדיין לא מוצר מספיק מלהיב או מספיק ייחודי ועדיין עושה טעויות כמו כל AI. יש לו כפתור אחד, גלגלת ומצלמה, מה שהופך את הממשק לפי הביקורות, לפחות נוח, נגיד להגביר ווליום או לחזור אחורה. מסך המגע שלו עובד, לפי MKBHD, רק במקלדת.

 

מבחינת שירותים חיצוניים כרגע יש לו רק ארבעה שהוא מתחבר אליהם – ספוטיפיי, אובר, דור דאש ומידג’רני. אבל הכוונה כמובן היא להרחיב בהמשך. לפי CNET ו-TheVerge החיבורים האלה לא עובדים טוב, או לא עובדים בכלל.

אך גם במצב שהכל תקין וחלק, השאלה העיקרית היא האם הוא מסוגל לעשות משהו טוב או יעיל יותר מהטלפון, ולפי הביקורות, לא רק שהתשובה היא לא, אלא שלפי Android Authority זו פשוט אפליקצית אנדרואיד על מכשיר ייעודי – משהו שנעשה בעבר בגאדג’טים אחרים, כולל במסכי הרכב שלכם – גירסה מצומצת של אנדרואיד עם אפליקציות ספציפיות.

החברה מכחישה ואומרת שהמוצר שלהם הוא עם מערכת הפעלה ייעודית, אבל שאכן יש גירסאות בוטלג לאנדרואיד, אבל שהן בכל מקרה לא יכולות לגשת לשרת של רביט ולקבל את השירותים של החברה.

 

לרלת

  • ביום רביעי ה-8.5 שחר ואלון גרעיני עושים לייב בערוץ של ווייזביי על איך ללמוד משהו חדש מאפס.
  • אהוד והנפילה המביכה באוטובוס.
  • המלצה על שני משחקים – Lana’s Planet ו-Jedi: Survivor, שניהם ב-Game Pass
  • חמוצים: אהוד כבש בשר. איך יצא?