החלון שמיקרוסופט לא נגעה בו שלושים שנה – 350

מתכנת לשעבר במיקרוסופט חשף שאת הממשק לפירמוט כוננים הוא עשה על הדרך. איך זה קרה, והאם בכלל צריך לתקן את זה?

 

אומרים (מי אומר? מה זה חשוב, אומרים) שאם זה לא מקולקל – אל תיגע בזה. אז החלון בווינדוס שבעזרתו מפרמטים דיסקטים, כוננים קשיחים וכרטיסי זיכרון – לא השתנה כמעט בכלל מאז שנוצר ב-1994. אולי למעט הפונט והפינות של המלבנים. 

איך זה קרה? לפי דייב פלאמר (דויד אינסטלציה), מפתח שעבד במיקרוסופט מספר בטוויטר: היו להם המון שורות קוד לשכתב בשביל להתאים דברים בין ווינדוס 95 לווינדוס NT שיועדה לשימושים מסחריים יותר. הוא רשם על נייר את כל מה שהיה צריך, והפעיל יישום תכנות ויזואלי (VC++2.0 ) ושם פשוט הניח את כל המרכיבים, פחות או יותר בסדר שבהם המשתמש יבחר אותם. ואז הוא כותב “זה לא אלגנטי, אבל זה היה מספיק טוב עד שיגיע ממשק”. 30 שנה אחרי ואנחנו עם אותו ממשק, אז הוא מזהיר משימוש במילה “זמני” כשאתם עושים משהו. הוא מספר שם (שוב) שיש בפירמוט גם מגבלת קלאסטר (לא ניכנס טכנית למה זה אומר) של 32 גיגה, שנבחרה אקראית ופשוט נשארה עד היום.

מתי משתמשים בזה? שאלה טובה. דיסקטים כבר אין . כרטיסי זכרון – לא יודע לגבי שחר, אני מפרמט בתוך הגאדג’ט שהם נמצאים בו, כי בתכלס הוא יוצר שם את המבנה של התיקיות והקבצים שהוא צריך. הארדיסקים? לא יצא לי לפרמט בשנים האחרונות, ובפעם הבאה שעשיתי את זה, טעיתי בכונן ואיבדתי הרבה מאוד מידע שלא הצלחתי לשחזר. 

יש לפלאמר בטוויטר וביוטיוב עוד סיפורים טכנולוגיים וסיפורים מאחורי הקלעים על ווינדוס. יש  למשל סיפור על איך הוא כתב את הפונקציה שפותחת קבצי זיפ נייטיב בזמן החופשי שלו בבית, מכר את זה למיקרוסופט בזמן שהוא עובד שם, ועם הכסף שהרוויח קנה לעצמו קורבט יד שניה. הוא מספר גם במקרה הזה, שהקוד לא כזה עבר שינויים, למעט תמיכה בקבצי ראר, ולכן תמיכה בזיפ היא עדיין איטית. 

הוא גם כתב שכתב את הפינבול שהיה בווינדוס למהדורת NT, ואמר שאלה היו חודשיים שבהם זכה לתכנת את המשחק ולשחק בו, וכשהוא נשאל מה השיא שלו, הוא אמר שהוא יודע לרמות, אז התשובה לא תהיה הוגנת.

וסיפור אחרון לדוגמה, זה איך הוא הצליח ליצור פס תאורה צבעונית ברצפת חדר הרחצה שלו. ספוילר: זה האור נשבר דרך דלת המקלחת.

 

לרלרת

  • המלצה בדקה – סדרת טלוויזיה חדשה ביס.
  • עוגיות וחמוצים.