מה קורה כשאתה נחסם מוואטסאפ, הבדיחה שרצה כבר 60 שנה והצעצועים של הסטארטאפים שכשלו
לרלרת
מזל טוב ללינוי אשרם שלגמרי עקבנו אחרי הקריירה שלה, ועכשיו לוקחים קרדיט כאילו היה לנו איזשהו חלק בנושא.
אביתר חלימי גאון וצריך להשקיע בו: https://twitter.com/evyatarh/status/1420320447690838016
תיאוריית היער האפל ולמה לא כדאי שנמצא חייזרים
בקצרה – כי כולם צריכים את אותם משאבים מוגבלים והפתרון הכי טוב הוא לחסל את המתחרה. לכן עדיף לא למצוא אף אחד.
אייטמים
1 רפא נחסמה מוואטסאפ ואין עם מי לדבר
https://www.themarker.com/advertising/.premium-1.10047485
2 הבדיחה שרצה כבר 60 שנה
אי פעם שמעתם על Turbo Encabulator? ומה עם Dingle Arm? הנה קטע מתוך וידאו שנקרא Rockwell Retro Encabulator שגם מפורסם כ-Technical Jargon Overload.
“The original machine had a base plate of prefabulated aluminite, surmounted by a malleable logarithmic casing in such a way that the two main spurving bearings were in a direct line with the pentametric fan. The latter consisted simply of six hydrocoptic marzlevanes, so fitted to the ambifacient lunar waneshaft that side fumbling was effectively prevented. The main winding was of the normal lotus-o-delta type placed in panendermic semi-bovoid slots in the stator, every seventh conductor being connected by a nonreversible tremie pipe to the differential girdlespring on the “up” end of the grammeters.”
כמו כולם גם אני חשבתי שמדובר בווידאו טכני מאוד ובגלל שאין לי מושג על מה הוא מדבר, זה כנראה נכון. ובכן מסתבר שזו בדיחה פנימית שמקורה בשנת 1944, אז פורסם לראשונה התיאור של מנוע הטורבו החדשני ב-British institution of electrical engineering students. שנתיים לאחר מכן מגזין Time פרסם הרחבה למאמר ואף קיבלו לא מעט מכתבי תלונה על השפה הלא מובנת.
כדי לא להישאר מאחור, בשנת 1962 ג’נרל אלקטריק פרסמו מפרט טכני למכשיר ובסוף שנות השבעים, במאי בשם Dave Rondot בדיוק סיים הפקה עבור משאיות GMC והתבקש על ידי Bud Haggert שהיה קריין מפורסם לסרטים טכניים, לצלם את התסריט שלו שנקרא Turbo Encabulator, שהתבסס על הנתונים הטכניים מאותה בדיחה ישנה.
השניים חזרו על הווידאו ואף יצרו לו גרסה שנראית רשמית ובה האגרט מצביע על חלקים שונים של מנוע. אך הווידאו הראשון, לפחות על פי הבמאי, היה הפעם הראשונה שאי פעם נעשה שימוש במה שאנחנו היום קוראים לו נאבה – האוזניה השקופה שנמצאת באוזנו של המגיש, שבאמצעותה הבמאי יכול “ללחוש” לו הוראות תוך כדי.
באד הקליט את עצמו ברשמקול מבוסס סליל כי בכל זאת, שנות השבעים, וחיבר אוזנייה, אותה הסתיר באוזן שאינה נראית למצלמה.
בשנת 1997 Rockwell Automation הוציאו גרסה משלהם שהפכה לפופולרית. בשנת 2016 חברה בשם PATH קפצה את הכריש והרסה לכולם עם הווידאו שלה. מסתבר שיש לא מעט סרטונים כאלה.
וכך מתוך בדיחה פנימית של מהנדסים משנות הארבעים, נולדה טכנולוגיה שנמצאת בשימוש עד היום.
https://www.youtube.com/watch?v=PqeQzFbRKv4
3 ממתקים לשחר! צעצועים מבוססים על סטארטאפים שנכשלו
(תודה לגיקטיים)
https://www.geektime.co.il/mschf-50th-drop-dead-startup-toys/
המלצה בדקה
אהוד: הקבוצה של המילים התפוסות בעברית