להתפרנס מלייצב הולוגרמות – 069

כמה גדול הסמארטפון שלעם, אהוד מנסה את ההולולנס, שחר מברר איך מתפרנסים מהאינטרנט ומייצב התמונה אוסמו של DJI הגיע לביקור, היה יציב

 

בקטנה – כמה גדול זה גדול מדי
אהוד קיבל לסקירה את המי מקס (MiMax) של שיאומי. זה סמארטפון עצום – 6.44 אינץ’. גדול יותר מהיד של אהוד. באסיה, מתברר נשים מסתובבות עם טלפונים ענקיים. האם אתם מסוגלים להסתובב עם טלפון בכזה גדול?

הולולנס
לפני כמעט שנתיים מיקרוסופט הציגה את ההולולנס יחד עם ההשקה של ווינדוס 10. מדובר במשקפי מציאות מועשרת שמוסיפים לסביבה האמיתית אובייקטים גרפיים – החל משרטוטים של טנקים ועד מפלצות שמנסות להשמיד אותך.
אהוד ינסה אותן באדיבות הגאראז’ של מיקרוסופטי ישראל, והחוויה – די דומה לסרטון ההדגמה. לא מושלם מבחינה גרפית, ולא מושלם מבחינת מהירות תגובה, אבל פאקינג מדהים. התחושה העיקרית היא כאילו מוקרן משהו בחדר, ומוזר שאף אחד לא רואה אותו חוץ ממי שחובש את הקסדה.
כרגע הן עולות 3,000-5,000 דולר, ומיועדות למפתחים ולארגונים אבל בהחלט מדובר בעתיד.

המתפרנסים מכלום
לאורך השנים נעלמו משרות מסוימות מהנוף ונכנסו חדשות, אחת מהן היא “מוביל דעת קהל ברשת חברתית”. מסתבר שכיום מתפרנסים לא מעט בני נוער ואנשים צעירים בישראל פשוט מלהיות בחיים, ולתעד כל מיקרו רגע, מחשבה בנאלית וארוחה בינונית בסנאפצ’ט, אינסטגרם,פייסבוק טוויטר ויוטיוב.
כל אותן פלטפורמות משוועות לתוכן ואותן, מה שלמדנו לקרוא להן “אושיות”, מייצרות – תיעוד רציף של החיים שלהם שנראים לפחות, יותר מעניינים משלנו.
כל פוסט זוכה לחשיפה מאוד גדולה וכשהוא מגיע מדמות שלה תדמית תמימה וכנה, כזו שאין לה קשרים מסחריים, הדבר קורץ מאוד ל-ניחשתם נכון – גורמים מסחריים.
דמות אחת ששמנו לב אליה בזמן האחרון היא בן רצון, מי שהוכתר כסנאפצ’טר הפופולרי ביותר בישראל עם יותר מ-70 אלף עוקבים, חשבון אינסטגרם שלו 41 אלף עוקבים וערוץ יוטיוב יחסית טרי שקפץ מ-3300 מנויים ל-7400 בפחות מחודש. רצון מתעד את חייו בהם הוא נע מחוויה מעניינת אחת אל השנייה וכפי שזה נראה לא עובד לרגע, אך מתגורר בדירה מפוארת ונוהג ברכב אאודי. כל זה גרם לנו לתהות, איך בחור בן 20 ומשהו פנוי לבלות את חייו ועדיין להתפרנס במדינה שבה גם משרה מלאה של 9 שעות ביום רק מספיקה כדי להשאיר אותך חי ולא יותר. ובכן, עם כמות כזו של חשיפה, רצון יכול למכור כל פוסט באלפי שקלים ולהתפרנס מעצם קיומו האינטרנטי.
כמובן שרצון לא המציא את הקונספט של להתפרנס מלהיות נוכח במקומות, ישנן מאות דוגמניות בישראל שמתפרנסות מזה כבר זמן מה, הן מגיעות, מצטלמות ומעלות תמונה שלהן או של המוצרים עם ההאשתג הרלוונטי לקמפיין.
מפרסמים מחפשים כל הזמן דרכים להיכנס לכיס של בני הנוער, שהפכו לכוח קנייה משמעותי, במיוחד בתחום הטכנולוגיה שבו לרבים מההורים אין את הידע הדרוש כדי לבצע את ההחלטה, והם מתייעצים עם ילדיהם. אך אותם ילדים יכולים להתקשות להבחין בין מסר מקורי שמגיע מהדמות האהובה עליהם באינטרנט, לבין מסר פרסומי שמושתל כחלק מהפיד של אותו ידוען רשת.
אוזמו מובייל
הסרטים שכולנו מצלמים בסמארטפון רועדים כל הזמן. איך מייצבים אותם? בעזרת מייצב. זהו מקל שמחזיק את הסמארטפון ובעזרת משקולת שתמיד פונה כלפי כוח המשיכה, או מנוע שיוצר תנועה נגדית לזו של היד שלנו – גורם לטלפון להישאר במקום.

אהוד ניסה את האוזמו מובייל של DJI והוא הצליח ממש מעבר למצופה. מדובר במייצב שעליו אפשר להניח את הסמארטפון (בדגם הקודם הייתה עדשה מובנית) – הטכנולוגיה נלקחה מייצוב התמונה ברחפנים. כל וידאו באמת יצא סופר חלק גם כשהתנועות היו מוגזמות. הסוללה, במצב אידאלי מחזיקה יותר משעתיים.
והנה החסרונות – מכשיר של 5.7 אינץ’ הוא כבר גבולי בגודל. סמארטפון שיש בו כפתורי כיבוי ועצמת שמע באותו צד הם בעתיים (וכל זה DJI אומרת). המחיר בישראל הוא 1,700 שקלים שזה חצי מעלות הסמארטפון שלכם. אז זה מיועד בעיקר לוולוגרים ואנשים שמצלמים כל הזמן בטלפון.
המלצה בדקה
המלצה של אהוד: גליץ’ – סדרה בנטפליקס שאהוד התחיל לראות. מומלץ פשוט לנסות את הפרק הראשון ולא לראות את הטריילר.

 

שחר ממליץ צילום תאורה מרחפן

The post להתפרנס מלייצב הולוגרמות [069] appeared first on Low Battery.