EA חוטפים על הראש מסערת Battlefront II, מכסחי המיתוסים חוזרים והדרך שבה אתרים עוקבים אחרינו
לרלרת
למה אין דיספנסר סבון למכונת כביסה?? אהוד עצבני על זה.
הפיל הכחול מגייס כסף. הצליח כבר להרים כמעט 100,000 שקל בשעת ההקלטה מתוך 70,000 שהוא ביקש. אחד המשקיעים שם שם 32,420 שקל והוא יזכה לבחור את שם האלבום. לירון אטיה מהלהקה אמר שהוא שם את התשורה הזאת בצחוק אבל יקח את השם שיתנו לו כמו גבר.
שחר מתלונן על אנשים שיותר מדי נכנסים לקטע בעבודה ושוכחים שהם שם בתשלום, ולא כי ממש אכפת להם.
ספוטיפיי ודיזר מגיעים לארץ – שירות דיזר כבר הושק באופן שקט וזמין, ודיזר תושק בתחילת דצמבר במסיבת עיתונאים. אחרי ההשקה נפרט יותר
EA חמדנים אחושלוקי והאינטרנט עף עליהם בשיטסטורם תקשורית
המחלה הנוראית של אפליקציות הסלולר הגיעה למשחקי המחשב ובגדול. הכותר החדש והנוצץ של Electronic Arts – Star Wars – Battlefront II 2017, יצא לשוק ב-17 בנובמבר והעיף חירבון ישר למאוורר, כי הקהל מאוד כעס על משהו אחד.
כנהוג במשחקים עם מיקרו עסקאות, גם המשחק הזה עושה שימוש במנגנון כסף מסובך למדי: ישנו מטבע וירטואלי של המשחק שנקרא קרדיטים שאותו אפשר להרוויח לא על ידי השלמה של משימות או הישגים במולטיפלייר, אלא על ידי זמן משחק נטו. השיטה הדבילית הזאת דורשות ממך להיות נוכח בכל זמן, ואם למשל תעזוב את הבקרים, אחרי זמן מה אתה תיבעט החוצה מהשרת. בעיה שכרגע פתרו אותה כמה שחקנים חכמים עם בוטים שעושים זאת במקומם או פשוט עם גומיות שמחזיקות את הבקרים בתנועה.
ומה האופציה השנייה לדעתכם? ניחשתם נכון – לשלם. לא ישירות כמובן, אתם לא משלמים במשחקים. במקום זה, קונים Loot Box שזה קצת הימור כי אתה לא בטוח מה תקבל בפנים, אבל אם תקנה מספיק תוכל לקבל מספיק קרדיטים כדי לקנות את הדמויות שאתה רוצה. אמרתי לקנות? התכוונתי להשקיע, אין קניות במשחקים. נשמע לכם קצת כמו הימורים? אתם לא לבד. ממשלות סין, יפן, אוסטרליה והאי מן כרגע מבקשות להכניס את הפרקטיקה הזו תחת חוקי ההימורים שלהן.
מדובר במשחק שנמכר ב-80 דולר והוא הקנה את הגישה המוקדמת ועוד כל מיני תוספות, ועדיין עם המחיר הגבוה הזה, שכן הגרסה הרגילה עולה 60 דולר, לא קיבלת את שתי הדמויות המרכזיות – לוק סקייווקר ודארת’ ויידר. אתם שומעים נכון – שילמת אקסטרה כסף על המשחק בשביל החבילה המורחבת, וגם היא לא כוללת את כל הדמויות.
עוד בזמן שהמשחק היה בבטא (שאליה היה צריך לשלם במיוחד כדי לבדוק עבורם את המשחק), עלה קול זעקה מציבור השחקנים שזעמו על EA שהעזו לדחוף את מנגנון המיקרו תשלומים לתוך משחק AAA שבכל מקרה נמכר במחיר מלא ומעלה.
המשחק היה זמין דרך EA Early Access כבר מ-8.11 ואחד השחקנים יצר טבלה שבה תזמן את זמן המשחק, לא כולל מסכי טעינה וכן הלאה, וגילה שכדי לפתוח את אחת הדמויות המרכזיות, אתה צריך לטחון כ-40 שעות משחק, או לשלם כסף אמיתי.
אותו משתמש רדיט פרסם את הטבלה ברדיט והיא זכתה להרבה מאוד Upvotes ו-EA טרחה להגיב, ואמרה בין השאר שהרעיון בלטחון שעות זה כדי לעורר בשחקן תחושת גאווה והישג, מה שגרם לתגובה שלה לקבל יותר מ-680 אלף Downvotes – התגובה עם הכי הרבה Downvotes בהיסטוריה של רדיט.
באופן טבעי, הציבור מאוד כעס על מבנה המשחק והחליט לבטל את ההזמנה המוקדמת (שלמה צריך בכלל להזמין מראש משחק דיגיטלי, הוא בכל מקרה מגיע מיד ותמיד יש במלאי), ומה לדעתם EA עשתה בתגובה? חסמה את האפשרות לבטל את העסקה דרך האינטרנט כמובן והכריחה את כולם לעבור דרך נציג שירות לקוחות.
עוד לפני שהמשחק הפך לפומבי, הם שינו את מערכת הקרדיטים במשחק כך שעלות הקרדיטים לכל גיבור ירדה ב-75% אבל כך גם הקרדיטים שמקבלים כשמסיימים קמפיין כך שלמעשה הם לא שינו דבר.
יום לפני שהמשחק הגיע לשוק, EA ביטלה את מנגנון המיקרו תשלומים שנותן לשחקנים עשירים יותר יתרון לא הוגן לעומת השאר. המנגנון אמנם בוטל אך רק באופן זמני, כלומר הם יחזירו אותו כשאנשים יפסיקו לכעוס עליהם ושוב – לא ישנו דבר אבל יעשו מזה יח”צ חיובי.
פה ושם כמה שקלים זה לא סוף העולם, אך המשחק הזה בנוי סביב מודל שנקרא Pay 2 Win כך שהוא מוטה בכבדות כלפי שחקנים שמשלמים כל הזמן על תוספות מאשר על אלו שמשקיעים את הזמן ומשחקים.
יומיים לפני ההשקה של המוצר, האחראי על הרגולוציה של ההימורים בבלגיה הודיע שהם חוקרים את המשחק כדי לבדוק האם ה-Loot Boxes נחשבים כהימור.
מהצד השני, אחד האנליסטים שעובד עבור CNBC הגן על המודל בטענה שעם כל התשלומים האלה, עדיין מדובר בבידור הזול ביותר לעומת השעות שמתקבלות ממנו, ושלעומת הסרטים של המותג הוא זול במיוחד.
אני אומר, אין בעיה עם הרעיון של לתת עבודה כדי לפתוח דמויות ולהתקדם במשחק. אבל יש הרבה מאוד בעיה שיש עוד דרך לעקוף את המנגנון וזה עם כסף – במיוחד לאור העובדה שגם אלו ששילמו את המחיר הגבוה יותר, עדיין לא קיבלו את המשחק המלא.
נכון לעכשיו המשחק עדיין נמכר בשתי גרסאות, רגילה ב-60 דולר ודלוקס חרטה ברטה ב-80 דולר, ושתי הדמויות עדיין לא פתוחות אלא צריך לטחון עבודה כדי להגיע אליהן. המשחק קיבל ביקורות מאוד בינוניות עם ציון ממוצע של 67 מתוך 100 שזה ממש לא משהו למשחק שהשקיעו בו כל כך הרבה.
מיתבאסטרס החדשים
במשך 15 שנה אדם סווג׳ וג׳ימי היינמן הנחו את המית׳באסטרס, עד שהחליטו לעזוב את התוכנית ולהמשיך כל אחד לדרכו, למעט פרסומת שאיחדה אותם חד פעמית בשבועות האחרונים. מתברר שהיה איזה מיני ריאלטי לבחירת מנחים חדשים, ואכן נבחרו שנים: בריאו וג׳ונתן.
הניסויים הראשונים שהם עשו זה אם שמים את הרגליים על הדש בורד וכרית האוויר נפתחת – האם זה קטלני. כלומר האם מתים מזה. את הרגליים שוברים בכל מקרה. הניסוי השני בדק אם אפשר לערוף ראש עם חרב ושהוא ישאר שניה על הצוואר ורק אז ייפול. שינויים זה משהו שקשה להתרגל אליו ולאהוב. ג׳יימי ואדם הם חד פעמיים והשוני ביניהם והכימיה ביניהם היא משהו שאי אפשר לשחזר, וכנראה אף אחד לא מנסה לשחזר.
ֿ
מאות אתרים מקליטים אותנו
אנחנו כבר ידועים שכולם עוקבים אחרינו ומנדבים מידע וגישה לטלפון שלנו ולפרטים שלנו ולא כזה אכפת לנו. טכנולוגיה של Session Replay מאפשרת ממש להקליט את תזוזות העכבר והקשות המקלדת שלנו באתרים – זה לא משהו חדש, אבל מחקר של פרינסטון חשף ש-482 מתוך 50,000 האתרים הגדולים בעולם מקליטים את המידע. ושאין איזו אזהרה בולטת או בקשה האם אנחנו מסכימים לזה.
חשוב להדגיש – האתר לא יכול לראות מה הקלדת בכל פינה במחשב. אם עברת ללשונית אחרת או לתוכנה אחרת זה לא מקליט את המסך שלך ומקבל משם מידע. כל אתר יכול להקליט רק את עצמו – אבל מה שהוא עושה זה לראות איך העכבר שלך זז, אם הקלדת משהו והתחרטת, ולפי זה אשפר לשפר ממשק ולהחליט איפה לשים פרסומות וכולי.
מה בעייתי? שחלק מהשירותים לא טורחים נגיד מלהימנע מהקלטה של שדות רגישים כמו סיסמות ומספרי אשראי, כך שהמידע הזה נשמר באופן גולמי ולא מוצפן כהקלטה של ההקלדה שלו – בנוסף למעבר במוצפן שלו לשרתים כאשר ממלאים אותו.
No boundaries: Exfiltration of personal data by session-replay scripts
האיש שמחק את עצמו מהאינטרנט
הסיפור בווידאו די מספר את עצמו. מה שמדהים הוא כמה כוח רצון וזמן לטפל במשהו יכול להיות לבן אדם בשביל פשוט להעלים דברים מביכים שלו מהאינטרנט ועל זה אנחנו מעריצים אותו.
המלצה בדקה
אין. שבוע הבא יהיה
The post מאות מיקרו תשלומי מיתוסים [122] appeared first on Low Battery.