מבט עלינו במציאות מדומה ב-50 שקל 101

המבט של פייסבוק עלינו, הוט ב-50 שקל לחודש ולתכנן טיול בפראג במציאות מדומה

המבט של פייסבוק עלינו

“המידע מרשתות חברתיות שזמין לגולשים גדל, ולכן קיים צורך להציג את התוכן שרלוונטי להם באותו רגע למחשבים, טאבלטים וסמארטפונים יש לפחות רכיב דימות אחד, למשל מצלמה דיגיטלית קדמית (…) מערכות תוכן לא עושות שימוש במידע הפאסיבי שנאסף״.

זה תיאור של פטנט שאושר לפייסבוק ובעצם מאפשר למצלמה של הטלפון להביט בנו ולנתח אם אנחנו מרוצים או משועממים, ולפי זה לדעת איזה תוכן להציג בפיד. כלומר לא צריך לעשות לייק או להגיב, או לחלוף מהר על משהו משעמם, אלא פשוט להגיב.

הפטנט הזה הוא מלפני שנתיים, אבל אתר cb insights העלה אותו באוב, בעקבות שני פטנטים נוספים של פייסבוק שאושרו ממש לאחרונה. אחד מהם מאפשר לזהות את הבעת הפנים שלנו ולייצר ממנה אימוג׳י, והשני מאפשר לנתח את אופי ההקלדה שלנו – מהר, חזק וכדומה – ולפי זה להבין מה היה הרגש שלנו בהודעה ולהעביר את המסר הזה לנמען. במילים אחרות – להוסיף הבעות ואינטונציה לטקסט.

עכשיו נחזור לפטנט הראשון. האם פייסבוק תשתמש בו? לא בהכרח. אם כן – אנחנו מאד מקווים שהיא תבקש רשות לפני שהיא מחליטה לצלם אותנו. אם כי בהקשר הזה חייבים להגיד שכבר עכשיו אנשים משוכענים שפייסבוק מאזינה להם למרות שהיא הכחישה, ושאנחנו מאשרים כל כך הרבה דברים בלי לשים לב – שנו, למי יהיה אכפת שמצלמים אותו.

שחר תכנן טיולים במציאות מדומה

בשבוע שעבר חזרתי מטיול בפראג שאליו התכוננתי לא רק עם Google Maps המוכר, אלא עם Google VR שיצא לאחרונה בגרסה רשמית לאוקולוס ריפט. התוכנה מאפשרת לשוטט ברחבי העולם במציאות מדומה, שזה לא כזו המצאה חדשה, אך בתוכנה זו ניתן לא רק להביט ממבט על, אלא לרדת לקנה מידה של אדם. בכך ניתן לחוות את המקומות כאילו אתה באמת נמצא שם. הרזולוציה אמנם לא זהה לזו של ה-Street View אך היא עדיין מאפשרת לאדם ללמוד להתמצא במרחב מבלי להיות במקום.

האם זה עבד? לגמרי כן. כשהגעתי לשם הצלחתי לזהות את הסביבה שלי באופן מיידי, ואולי החלק המעניין ביותר היה שהמקום היה נראה לי מוכר, כאילו באמת הייתי שם בעבר. אמנם לא זיהיתי כל אובייקט בסביבה, אך תוואי השטח, המבנים הבולטים ואפילו השיפועים הנדיבים שפראג ידועה בהם, היו מוכרים לגמרי.

התוכנה חינמית והיא זמינה לאוקולוס ריפט ול-HTV Vive

הוט ב-50 שקל

חברות הטלוויזיה הבינו שצריך לתת טלוויזיה בזול. נקודת השבירה הייתה כנראה לפני שנה כששחר עזב את יס. אז אנחנו יודעים שיס מתכננת איזה שירות מבוסס אינטרנט או אנדרואיד טיוי, והוט בינתיים מציע את נקסט טיוי – לצפות בטלוויזיה באינטרנט. 50 שקל לחודש לתוכן ישראלי (שמשודר בדיליי של מספר שבועות מהטלוויזיה), 50 שקל לתוכן זר או 70 לגם וגם.

ניסיתי (אהוד) את השירות. האיכות HD שזה סבבה וגם בסמארטפון לא ממש צריך יותר. והכל מתנגן חלק. אבל יש כמה דברים מעצבנים במיוחד לשירות שמושק ב-2017 אחרי שנטפליקס הציבה סטנדרטים די גבוהים. אז בהוט נקסט טיוי אין צפיה אופליין. שזה משהו שאשפר איכשהו לחיות איתו.

אבל אין חיפוש. אתה לא יכל לחפש סדרות בהקלדת שמות. צריך לעבור ידנית על כולן. דבר שני שאין זה לזכור איפה עצרת בכל פרק. לא במכשיר הזה, ובטח לא אם אתה רוצה לצפות ממכשירים אחרים. התחלת לצפות בפרק, עברת למשהו אחר? צריך להתחיל מהתחלה. בזמן שאופליין זה משהו שנגיד נחשב מתקדם – שני הפיצ׳רים האלה הם בייסיק ואני אשתמש במילה מביך שאין אותם בשירות של הוט.

המלצה בדקה
אהוד: יוסי דמרי הוא הייטקיסט שעורך בלוג על טכנולוגיה שבו בעיקר מדריכים וטיפים, בשם y4pc. שווה לכם להציץ באתר שלו וללמוד ממנו. הוא מסביר בצורה פשוטה איך לעשות דברים שימושיים. בנוסף יש לו תוכנית בשם דיבור טכנולוגי שבה לאחרונה התראיין אחד בשם אהוד קינן – הפרק הזה יעלה בקרוב וקינן נשמע כמו אדם ממש מעניין ומדהים.

שחר: ממליץ על הסרט Betting On Zero שמדבר על תרמית הפירמידה כביכול של הרבלייף ועל הימור השורט נגד החברה.

The post מבט עלינו במציאות מדומה ב-50 שקל 101 appeared first on Low Battery.