פייסבוק חוסמת שם של בן אדם, ויברטור ובובה מעבירים מידע פרטי וילפ חוסמת ביקורות
יש אירוע!
אפשר לקנות כרטיסים להרצאה שלנו ב-12.4 בשעה 16:00 פרטים באיבנט יש שם לינק לכרטיסים, ואפשר גם לקנות כרטיסים במקום אם האירוע לא יהיה סולד אאוט. אנחנו לא מנהלים את המכירה, זה נעשה על ידי הפקת כנס עולמות.
ויברטור שמחובר לטלפון שולח מידע לחברה על הרגלי השימוש
בגרמניה הסירו מהמדפים בובה שמקליטה את הילדים (שעד פה הכל בסדר כי לזה היא נועדה) ומעבירה את המידע לרשת באופן פרוץ. במקביל, בארצות הברית הייתה תביעה נגד חברת We Vibe שיש לה ויברטור שמתחבר לאפליקציה שממנה אפשר לשלוט עליו (מקומית או מרחוק) על העצמה וכל מיני פרמטרים אחרים. התביעה הוגשה לאחר שהתגלה כי החברה שומרת מידע פרטי ואינטימי על נשים שהשתמשו במוצר. בחברה אמרו שזה נעשה בשביל להבין את הצרכים של הצרכניות, אבל התובעות טענו שזה נעשה ללא ידיעתם והם נאלצים לשלם 4 מיליון דולר קנדים ללקוחות.
שוחחנו עם ויטה קיירס, עורכת ערוץ הנשים במאקו שתסביר לנו למה זה בכלל לא שימושי, קצת מקריפ אבל לא כזה נורא. מבולבלים? האזינו לשיחה איתה.
ובינתיים בפסטיבל SXSW הושק ה-Fleshlight Launch – מכשיר אוננות אוטומטי שכדי להפעיל אותו צריך שלוש אפליקציות ושתי חשבונות משתמש שונים!
וזה יהיה אולי העתיד של הסקס.
פייסבוק ממשיכה לצנזר בלי לראות בעיניים
פייסבוק ממשיכה לחסום אנשים סתם. היא חסמה את יעל אילנו על המילה בלבול – confusion, חסמה את אביב מזרחי על סיפור סאטירי על המגילה שנכתב בסגנון הדרום של ארה”ב, חסמה עוד מישהי בשם איריס בוקר שאחר כך כתבה שקיבלה התנצלות.
מי מלכה וקיבלה בחזרה את החשבון שלה? כולל התנצלות מפייסבוק 🙂
Posted by Iris Boker on Saturday, March 18, 2017
השיא היה כשלגורי אלפי הסירו תמונה כי בקרדיט היה שם של צלם שנקרא גיא כושי. עכשיו זה לא השם שלו בתעודת הזהות, הוא לוי. אבל הוא קיבל את הכינוי כשהיה ילד ומאז הוא קורא לעצמו ככה. על זה פייסבוק התנצלה ואמרה שמדובר בטעות.
הסיבה להורדת הפוסט: קרדיט לצלם גיא כושי.
*כשאמא ואבא של צוקרברג אחים. pic.twitter.com/ge2aEAlfM6
— Guri Alfi (@AlfiGuri) March 14, 2017
ואם זה לא מספיק, אז אתר מזבלה.קום נחסם מפייסבוק. אתה לא יכול לתת קישורים לאתר וכל הקישורים שהיו נמחקו, וכשאתה מנסה כתוב שהם לא בטוחים. למה? פייסבוק השיבה שזה בגלל שיש באתר מספרי טלפון פרטיים של אנשים. אז א זה לא נכון. יש מספרי טלפון של בכירי פייסבוק באתר אחר שנפתח על ידי מי שמנהל את אתר המזבלה, אבל לא בדומיין הזה – ובטח שלא בעשרות או מאות הקישורים הספציפיים שנמחקו. וב, גם אם זה נכון זה לא הופך את האתר ל”לא בטוח”. כלומר הוא לא בטוח עבור מי שטלפון שלו פורסם שם, אבל הוא לא מסוכן עבור הגולשים. בינתיים דורי, מנהל המזבלה הגיש תביעה.
דיברנו על זה בעבר שפייסבוק מוחקת מה שבא לה, ושהיא טועה באופן עקבי. גם נציג בכיר של פייסבוק שהיה פה הודה שהם טועים, אבל זה לא עזר כי הנה יש גל חסימות והם ממשיכים. מוחקת את השם של הצלם גיא כושי מצד אחד, ומתעלמת מהסתה ותמונות פורנו של קטינים מצד שני. משהו לא טוב עובר על פייסבוק.
אפשר לטעון שזו חברה פרטית וזכותה לעשות מה שבא לה. אז זה לא מדוייק. קודם כל חוקית, פייסבוק בפועל גם אם לא הוגדרה ככה עדיין היא מונופול, וככזה חלים עליה חוקים והחוזה שלה לא יכול להיות חד צדדי. שנית, גם לגוף שאינו מונופול אסור לעשות מה שבא לו סתם ככה, אם יש לו לקוחות. ושלישית, גם אם זכותה של פייסבוק לעשות מה שבא לה, זכותנו ותפקידנו למחות על זה כצרכנים ולעורר את המודעות לזה דרך פייסבוק ובאמצעים אחרים. לשבת ולשתוק בטח זה לא פתרון.
ילפ חוסמת ביקורות אם היה על העסק אייטם חדשותי כלשהו
בעל מסעדה מקליפורניה פרסם הערה נגד מקסיקנים שלדבריו לא משאירים טיפ, ואנשים הלכו לילפ כדי להוריד את הדירוג כעונש אבל ילפ זיהתה את התנועה ומי שביקש להתנקם בהם דרך האתר, קיבל הודעה כי החל מאותו תאריך, הם פותחים במבצע ניקיון וכל דירוג לא רלוונטי ימחק.
מאז שאתרים ייעודיים ורשתות חברתיות הפכו למוקד האינטראקציה בין לקוח לעסק, הרבה לקוחות לא מרוצים, פונים לאותם מקומות כדי להתנקם בעסקים שלטעמם התנהגו בצורה לא ראויה.
בעל מסעדה בשם סטיב ואייט מפרזנו שבארצות הברית פרסם את המשפט הגאוני הבא בפייסבוק האישי שלו: “המלצרים שלי חושבים לבנות חומה סביב המסעדה. למה הרבה היספנים לא משאירים טיפ. בחייכם? אפס, כלום, נאדה”.
ואז עוד הוסיף תגובה לעצמו “זה עצוב כשארבעה שולחנות השאירו כלום הערב. אתה בדרך כלל יכול לזהות אותם כי הם לא מסתובבים כשאתה מודה להם ואומר לילה טוב”.
מאוחר יותר ואייט התנצל על הפוסט בעיתון מקומי ואמר שהוא לא התכוון לזה מתוך שנאת זרים. הוא אגב קיבל גיבוי משף בשם קרלוס רוקר, מקסיקני אמריקני שעבד איתו בעבר “כהיספני אני יודע את זה כעובדה שחלק מההיספנים לא משאירים טיפ, ייתכן וזה עניין תרבותי”.
אבל כל זה לא עזר לו כמובן ואנשים עדיין הלכו לתקוף את העסק באינטרנט כי מה עוד אפשר לעשות כשמישהו טועה באינטרנט אם לא לפגוע בפרנסה שלו. אבל פה yelp – שירות שדרכו אפשר לדרג בין השאר מסעדות, מנע נזק למסעדה ועל הדרך גם לעצמו.
מי שביקש ללכת ללכלך על העסק בילפ כנקמה, קיבל הודעה שבה הם זיהו שהעסק הזה “היכה גלים” בחדשות, ו”שזה לעיתים קרובות אומר שאנשים באים לעמוד הזה כדי לכתוב את דעותיהם על החדשות”.
“בעוד שאנחנו לא נוקטים עמדה לכאן או לכאן, כשזה מגיע לאירועי חדשות שכאלה, אנחנו עובדים כדי להסיר פוסטים חיוביים ושליליים שנראה שהונעו מהסיקור החדשותי עצמו ולא מהחוויה האישית של הלקוח”.
לטעמי זו שיטה מעולה של ילפ למנוע מהמוני אדם לזהם את המערכת שלהם שבנויה על חוות דעת לגיטימיות של לקוחות אמיתיים. במקביל הם מאפשרים למי שבכל זאת רוצה להוציא קיטור, שהם אמרו שאנשים מוזמנים להעיר על המסעדה בפורום אחר בשם yelp talk.
המלצה בדקה!
שחר ממליץ על הערוץ של אנדרו ריאה, שלא להתבלבל עם המנצח ההולנדי אנדרה ריו. הוא קורא לערוץ Binging with babish ושם הוא מבשל אוכל מסדרות טלוויזיה וגם לא, זה הרי לא מקורי אבל עדיין נחמד מאוד. מצולם היטב וערוך בטוב טעם. (ראיתם מה עשיתי פה?)
The post מצנזרים טיפ ומקליטים אביזר אינטימי 088 appeared first on Low Battery.