וייז עונה לעניין, האם ה-G6 יגיע בלי סוללה (נשלפת)? למה גוגל לא שווה יותר מדי בארץ ומהו סאונד ביינורל והעתיד של הקולנוע הווירטואלי
ווייז מתכתבת עם גולשים בפייסבוק במילים שהם לא השאר פרטים
רוצים לעבוד בווייז? שימו לב להצעה הבאה שהתפרסמה בפייסבוק. “יש מחשבים שמחשבים מידע בזמן אמת + סטטיסטיקה + מידע היסטורי + חיזוי מושכל + מידע שאנחנו מקבלים מעיריות ומשטרת ישראל על חסימות. אם מישהו מסוגל לעשות את כל החישובים האלו בראש – נשמח להציע לו עבודה אצלנו”. מיד נסביר מאיפה זה הגיע.
יש אנשים ששונאים את ווייז. אני כל הזמן שומע תלונות שהיא נהייתה גרועה יותר מאז שגוגל קנתה אותה ביוני 2013, ושהיא בכוונה הופכת אותה לגרועה יותר. אני לא כל כך מבין את הטענה הזאת. הרי אם היו רוצים לסגור את ווייז, היו עושים את זה הרבה יורת מהר ולא ממשיכים לפתח אותה ולהוציא לה פיצ’רים.
יש גם טענות שהיא שולחת אותנו בכוונה דרך כבישי אגרה ודרך מקומות שיש בהם שלטי חוצות בשביל כסף. בינתיים לא ממש ראיתי הוכחות לטענות הללו. אנשים מתלוננים גם שהיא שולחת נהגים דרך פקקים ושהיא לא באמת עוזרת.
מכל זה, אני מאוד מקבל את הטענה שווייז היא לא בהכרח האפליקציה הכי יעילה, ולא תמיד האלגוריתם שלה מדייק – אני, כמו כולם תקוע בפקקים בבוקר. אבל צריך להוסיף לזה את הנתון הבא. בשנת 2016 נמסרו 286,728 כלי רכב חדשים, ב-2016 נמסרו 254,758 מכוניות.
עכשיו, תגידו שמכוניות ישנות יצאו מכלל שימוש. ובכן, לפי הלמ”ס שניקח מאוד בזהירות, מספר כלי הרכב המנועיים הגיע בסוף שנת 2015 לשלושה מיליון ו-92 אלף – עלייה של %2.4 לעומת סוף שנת 2014 .זאת, לאחר גידול של %0.4 בשנת 2014 ושל %2.3 בשנת 2013. מאז הרכישה על ידי גוגל גם עלה באופן משמעותי מספר המכוניות על הכביש. כן, יש יותר כבישים, אבל כנראה לא מספיק.
אז הסיבה שיש פקקים היא שיש הרבה כלי רכב פרטיים, תחבורה ציבורית לא טובה ובתדירות לא תואמת את המציאות שלא פועלת בשבת בכלל, ואנחנו רחוקים מאד ממודל של רכב אוטונומי שיסיע אותך לפי צורך. מתמטיקה פשוטה מראה שיותר מכוניות ויותר כבישים לא באמת יעזרו וצריך לנהל נכון את מה שקיים. אז או שאי אפשר לווסת מספר כזה של כלי רכב בישראל, או שווייז פשוט לא טובה ולא מתמודדת עם הגידול הזה.
כך או כך, נהגים מתוסכלים ואדם בשם אריאל קדם כתב בפייסבוק שלו שהוא שונא את ווייז. היו כמה שהגיבו שהם גם מתעצבנים על הפרסומות ועל כך שהם עומדים בפקקים. ואז באופן מפתיע מישהו מטעם ווייז ישראל הגיב, ולא בשפה של מכונה של השאירו פרטים או עושה כמיטב יכולתה. הוא ממש דיבר בשפה של בני אדם והגיב ספציפית לדברים. בין השאר התגובה שציטטנו למעלה שבה נציג ווייז מגן על החברה שלו.
מבחר תגובות:
השירות חינם כי יש פרסומות. הפירסומות יופיעו רק בזמן שהאוטו עומד סטטי (לפחות 8 שניות!) וכל לחיצה על המפה, תסיר את הפירסומת
“אני משתמש בווייז, למה אני בפקק??” – כי המדינה פקוקה.
וייז לא מדוייק” – עיריית בוסטון שיפרה את זרימת התנועה ב-4.5% (פלוס מינוס) בעקבות מידע שקיבלה מוויז. ממשלת ריו דה ז’נרו(6.2 מליון איש, אבל מי סופר…) משתמש במידע הסטטיסטי ודיווחי המשתמשים 24/7.
אנחנו ניזונים מביקורת שלילית שנאמרת לנו בפנים. אנחנו עורכים מפגשים עם הקהילה על בסיס קבוע, מפתחים ואנשי החברה נמצאים בקשר יומיומי (אני מדבר על ווטסאפ, מיילים ומסנג’ר של פייסבוק).
אפשר לקרוא עוד פה, ולהגיב לווייז בפייסבוק. הנקודה היא שבאמת מפתיע לראות חברה, ועוד כזאת בבעלות גוגל, שעונה ככה באופן ישיר ובשפה חופשית לגולשים, גם אם לגמרי לא מסכימים עם מה שהם כותבים וחושבים שזה חרטא.
אני שונא את Waze.הנה, שחררתי את זה.
Posted by Ariel Kedem on Monday, January 23, 2017
שחר מספר על סאונד בינורל ואיך יוצרים אותו, וגם על סרט ב-VR שגרם לו להתרגש
שחר צפה בסרט קצר באמצעות האוקיולוס ריפט שבו גם הסאונד עקב אחריו והגיע מהכיוונים הנכונים בהתאם לכיוון הראש שלו. הוא התרגש רצח וחושב שזה עתיד הקולנוע. אנשים ישבו ספונים בתוך קסדות ויחוו את הסרט מנקודת מבט שלהם.
איך לא מפתחים מדינה בגוגל
במקרה יצא לי להיות בסוף השבוע הזה בצפון הארץ ובמשך שבועיים לפני הנסיעה המשפחתית טרחתי לאתר באינטרנט מספר אטרקציות כדי שנהייה מוכנים מראש על מה לעשות. לאורך הזמן הזה לא הצלחתי לאתר מידע קונקרטי על אף בית עסק באופן שעזר לי להצליב את אופי העסק עם המיקום שלו וליד מה הוא נמצא.
גוגל למשל או טריפ אדוויזר מאפשרים לאתר מידע סביב מיקום כלשהו, בכך אם אשים את הסמן על קיבוץ גונן שזה איפה שהיינו, מיד סיפור על למה סיימנו את החופשה במרפאה, הוא יציג עסקים או אטרקציות באזור. עד כה נחמד מאוד. אך הבעיה היא שהמידע עצמו שקיים על כל מה שהוא לא פארק לאומי לא מסייע בדבר כי הוא לא מדויק. ולא כי השירותים האלה אשמים, אלא כי בעלי העסקים שכחו שהדבר הכי חשוב בעסק זה לפתוח אותו.
שוקולטה בראש פינה? סגור. בית הריבות? סגור בשבת, לא עובדים בראשון. “גם אני הלכתי לראות שלג” היא ענתה לנו בטלפון. תבואו עוד 3 שעות. קולומפוס – המתנה, כדי להיכנס לרשימת המתנה לעשות טייק אוויי. ואני אומר, אם רק תטרחו לפתוח את העסק ולעדכן את המידע כמו שצריך, אולי גם תהייה לכם פרנסה.
ולמה סיימנו במרפאה? כי הבקתה המצ’וקמקת שלנו שרצה נמלים ומקקים, גם בין הסדינים ומשהו מהם טייל על הבן שלי והוא הציג תגובה אלרגית שבה יותר מ-60% מהגוף שלו התמלא בכתמים מגרדים.
ה-G הבא של LG יהיה בלי סוללה נשלפת?
בכנס ברצלונה הבא עלינו לטובה (שבו אהוד יהיה) LG צפויה להציג את ה-G6 – מכשיר הדגל הבא שלה שקצת מדשדש אחרי סמסונג, וואווי ואפל. השמועות מתחילות לטפטף, והוא יהיה מוארך ולא בפרופרציות הרגילות של סמארטפון. אבל הדיווח העדכני הוא שאי אפשר יהיה לשלוף את הסוללה ויהיה גוף אחיד – ובכך LG תיישר קו עם התעשייה.
בשנים האחרונות LG לא רק שנשארה עם סוללה שאפשר לשלוף אלא לפעמים סיפקה סוללה ספייר בערכה שלה. ב-G5 הציגו את המכשירים המודולרים – כך היה אפשר לשדרג את המצלמה של הסמארטפון, והרמקול. הרעיון היה שיהיו מודולים נוספים.
אבל רעיונות לוד ומציאות (או לפחות שמועות כרגע) לחוד – ומסתמן שהרעיון הזה ילך לפח האשפה של ההסטוריה הקצרה של הסמארטפונים – כאשר יהיה גוף אחיד בלי שום חלקים נשלפים. מצד שני – במוטורולה עדיין יש “מודים” שהם פשוט חלקים שמדבקים לגב של המכשיר, אז גם זו אופציה.
המלצה בדקה
אהוד ממליץ על נרדרייטר שמנתח טלוויזיה ותרבות. למשל מדבר על מה הופך את לואי למספר בדיחות מוצלח. בדרך כלל ניתוח של בדיחה זו רק נתיחה לאחר המות, כי בואו נצחק ונהנה ממנה, אבל כל מי שרוצה ליצור משהו בכל תחום – תמיד שווה ללמוד איך אחרים עשו את זה..
שחר על בו ברנהם והספשל שלו בנטפליקס וגם מופע שלם, ועל הספשל של גרפנקל אנד אוטס.
The post סאונד בינורל אטום למים עונה לכם מהפקק בצפון 081 appeared first on Low Battery.