גוגל משיקה את סדרת פיקסל, אוקולוס מכריזה על בקרי הטאץ’ ואופניים חשמליים, מה הקטע איתם
גוגל פיקסל שלא באמת מיוצר על ידי גוגל
גוגל הציגה טלפון חדש בשם פיקסל. הוא בעצם מחליף את סדרת הנקסוס וכאילו מיוצר על ידי גוגל. בפועל מיוצר על ידיד HTC אבל הלוגו עליו זה גוגל בלבד. הוא מבוסס על נוגט, אבל יש לו לונצ’ר משלו והוא נבדל מהנקסוס 6P עם אותה גירסת נוגט.
יש לו גם סייען אישי, שאמור להיות טוב יותר מהגוגל נאו שקיים במכשירי אנדרואיד אבל לא ברור במה הוא טוב יותר, ולא הצליחו להמחיש את זה. גוגל לא ממש הקדישה זמן להציג את המפרט, אלא עברה עליו כזה על הדרך ורק אמרה שהמצלמה טובה יותר מכל סמארטפון שקיים.
אפשר כרגע לקנות אותו רק בארצות הברית ועוד כמה מדינות שהן לא ישראל. גוגל הציגה עוד כל מיני מוצרים משניים, ובהם הגוגל הום – שהוא בעצם אותה מערכת סייען אישי שמזהה שאלות בשפה טבעית, יודע להפעיל את הבית החכם ויש לו רמקולים טובים יותר. כרגע, זה עדיין מוצר נישתי.
עדכוני מימון קהל של אהוד – הגוקי והקוביה
הגוקי שהזכרנו מספר פעמים – דיסק און קי שהוא גם מאתר סמארטפון ושלט ומטען וסוללה ספייר – יש בו קשיים בווייפיי, אז זה מתעכב, אבל זה יקרה בסוף, כך אהוד מאמין. חוץ מזה הוא הוציא 16 דולר על קוביה כחלק מקבוצת רכישה של 10 אנשים. זה אמור להגיע במארס 2017.
פינת המוצר של שחר, והפעם: Misfit Ray
זהו צמיד מעקב אחר פעילות שמציג את כל הנתונים הרגילים שכולנו מכירים, אבל יש לו טוויסט. בעזרת אפליקציית Misfit Link אפשר להפעיל דרכו פונקציות שונות. למשל אם תחברו אותו לאפליקציית IF, תוכלו להפעיל דרכה את התאורה החכמה בבית או לשלוח הודעת SMS או אימייל. אני חיברתי אל מערכת HUE של פיליפס שנמצאת אצלי בבית כך שאני יכול להדליק ולכבות את האור על ידי הקשה על הצמיד האלגנטי. מחירם 409 שקלים על פי האתר.
אירוע אוקולוס השלישי
חלוצת המציאות המדומה אוקולוס ערכה את אירוע המפתחים השלישי שלה והביאה איתה מספר הכרזות מעניינות. המרגשת ביותר כמובן הייתה על זמינות בקריט הטאץ’ שלראשונה מאפשרים חיווי של ידי השחקן בתוך עולם המשחק – כפי שיש ל-HTC Vive מיום ההשקה של המכשיר.
הבקרים החדשים יעלו 200 דולר ויגיעו עם חיישן משלהם כשאלו שהזמינו את המשקפיים ראשונים, יוכלו לקבל את הבקרים החדשים בתחילת דצמבר. כמו כן הודיעה החברה על תמיכה בתכונה שנקראת Room Scale. אותו פיצ’ר מאפשר להסתובב בחדר בחופשיות ולמעשה מגדיל את טווח המשחק ויחד עם בקרי הידיים מאפשר למי שרכש ערכת אוקולוס לשחק בכל המשחקים של ה-Vive ללא פשרות על תכונות. כעת מחיר שתי הערכות זהה ועומד על 800 דולר לפני מס.
אך אולי החדשה הכי מרעישה לטעמנו הייתה שהם פיתחו טכנולוגיה שמאפשרת לנצל את משאבי המערכת טוב יותר ולמעשה להוריד את דרישת המינימום מבחינת החומרה לרמה שהיא הרבה יותר נגישה. מבדיקה שלנו אכן ראינו שיפור ניכר בביצועים לעומת מה שהיה לפני כן.
מנכ”ל פייסבוק מארק זאקרברג הדגים את החיבור החברתי של הריפט עם תוכנה חדשה שמאפשרת לנהל בין מספר משתתפים כשלכל אחד ישנו אוואטר המייצג אותו ואף מסוגל לשחזר הבעות פנים דרך ניתוח קול המשתמש. השיחה מתבצעת דרך המיקרופון והאוזניות המובנים בריפט.
תחבורה חשמלית ברחובות
בשנים האחרונות אנחנו רואים בום עצום בתחום התחבורה החשמלית ברחובות ישראל, ואיתם גם לא מעט מחלוקת לגבי בטיחות, שמירה על החוקים וסיכון עוברי אורח.
השבוע ישודר בערוץ 2 פרק בתוכנית חיסכון שעשיתי (שחר) מטעם תפקידי ב-WiseBuy על אופניים חשמליים ובעוד ששם בדקנו טכנית את הדגמים והשווינו ביניהם, הנה כמה תובנות שהגעתי אליהן במהלך הבדיקה.
אז מה הם אופניים חשמליים – מדובר באופניים רגילים, בדרך כלל עם גלגל בקוטר 20 אינץ’ – זה הכי פופולרי כרגע, לרוב מתקפלים, שיש להם מנוע עזר המופעל על ידי סוללה במתח 36 או 48 וולט. ההספק הוא 250W במקסימום על פי חוק והאמפר משתנה בין 8, 10 ו-12 – וזה משפיע על הטווח בדרך כלל.
האבסורד הגדול באמצעי התחבורה הזה הוא שכדי להפעיל את מנוע העזר יש לסובב את הפדלים, יש חיישן קטן שבוחן האם הארכובה (קרנק) אכן מסתובבת. אך הפעולה הזו לא מחוברת להילוך עצמו של האופניים אלא רק בוחנת האם יש תנועה בפדלים. זה אומר שאם מגדירים דרך הבקר המובנה על הכידון את התגבור לגבוה, האופניים ינועו במהירות של עד 25 קמ”ש אך הרגליים ייצרו כוח שווה ערך ל-5 קמ”ש. בכך אתם למעשה עושים בכאילו עם הפדלים באוויר בזמן שהמנוע הוא הבקרה היחידה על המהירות. אם ישנה מצערת, כלומר ידית גז מובנית בדגם, היא תוכל להניע אותכם מעמידה עד 6 קמ”ש ולא יותר. מה שרבים עושים זה לנתק כבל קטן שנמצא בבקר בבסיס האופניים ואז ידית המצערת מסוגלת להניע את האופניים לכל טווח המהירות האפשרית שלהם.
אופניים חשמליים הם כלי רכב בעיני החוק ובעיני הולכי הרגל, אך הם לא ממש כלי רכב בעיני הרוכבים. הם נמצאים במעין לימבו חוקתי שבו אסור להם לנסוע על המדרכה כי הם מסכנים את הולכי הרגל במהירות הגבוהה שלהם – שמוגבלת לפי התקן האירופאי ב-25 קמ”ש – שזה באמת הרבה על המדרכה. אבל הם כמו יתוש מעצבן באמצע הכביש שמזדחל על 25 קמ”ש בכביש עירוני שבו נוסעים 60. רוכב אופניים חשמליים לא יכול לרכוב על המדרכה מבלי לסכן הולכי רגל, ולא יכול לנסוע על הכביש מבלי לסכן את עצמו.
הפרדוקס כאן רק גדל, מכיוון שהגיל המינימלי לשימוש באופניים שכאלה נכון לשנת 2016 הוא 16, ואילו הגיל המינימלי למבחן תיאוריה הוא 16.5. כך שבפועל על פי החוק ישנם כלי רכב ממנועים שעליהם נוהגים בני נוער אך ורק על הכביש ואי אפשר אפילו לבחון אם הם יודעים את חוקי התעבורה.
אופניים חשמליים הם פחות או יותר המצאה ישראלית – התצורה המוכרת שאנחנו מזהים בכל פינה הם למעשה תוצר של שוק היבוא הריכוזי מאוד שקיים בתחום הזה. בכך, אחד היבואנים הבולטים שנקרא עולם הגלגלים או עולם הקולנוע או גט איט או אלקול, כולם אותה חברה והם מחזיקים את כל המותגים בכל טווחי המחירים שיש בארץ. אבל אם אתם תוהים מהם המותגים, ובכן שמות כמו Champion, Spirit, Soul ו-B&W יכולים להבהיר לחדי השמיעה שביניכם שמדובר בשמות מדבקה שהיבואן ממציא שכן, בארץ כמעט ואין מותגים אמיתיים עם היסטוריה של ייצור אופניים, אלא יבואנים מקומיים שמייצרים לעצמם בסין דגמים לפי ספסיפיקציות שהם בוחרים.
זה עדיין יקר – הדגם הזול והנחות ביותר יעלה לכם 3000 שקל, שזה לא מעט בשביל הכלי הבינוני שיסופק לכם. דגם מוצלח עם שיכוך מלא – כלומר עם בולם זעזועים קדמי ואחורי יעלה לכם באזור ה-5,500 שקל, כשדגם עם גלגלי 26 אינץ’, לא 20 אינץ’ המאוד פופולריים בז’אנר הזה יכול לעלות לכם רק 1,200 שקל בחנויות. קורקינט ממנוע מתחיל ב-900 שקל לגרסה לילדים עד 70 קילו, וכ-5,000 שקל לגרסה שיכולה לשאת אדם מבוגר.
המלצה של שחר
הגולש אריאל השאיר תגובה בפודקאסט הקודם והנה ההמלצה שלי – עכשיו אפשר להשתמש בנוט 7 כפצצה בGTA 5.
אהוד ממליץ על העונה החדשה של מראה שחורה רק על סמך הטריילר
The post פיקסל רוכב על אופניים באוקולוס ריפט [065] appeared first on Low Battery.