פרטי מעריצי הלו קיטי התפרעו בכאילו במטוס מארדואינו – 025

הפרסום הסמוי בסרטון כאילו ויראלי, מה האקרים יעשו עם פרטי מעריצי הלו קיטי, שחר מתכנת בארדואינו והמלצות

 

 

00:41 חברת אבטחה גילתה פירצה באתר הלו קיטי שחשפה פרטי משתשמים. החברה שמפעילה את המותג הזה טענה שהפירצה נבדרה ותוקנה, ושככל שידוע להם, רק חברת האבטחה הצליחה לגשת לנותנים. עכישו עולה השאלה מה מסוכן בזה? אז האקרים עלולים לדעת שבלי סוללה הם מעריצים של החתולים האלה (כי נרשמנו לצורך ה”תחקיר”).

ובכן, במקרה הזה, היו סיסמאות מוצפנות בצורה חלשה, וכן לפי הדיווחים, את שאלות התזכורת והתשובות לשאלות התזכורת לסיסמאות. בחולייה הזאת בדרך כלל צריך גם גישה למייל, אבל במספיק מאמץ אפשר לגשת לאתר על שמו של מישהו אחר עם כל המידע שנחשף. באתר יש גם חנות, מה שאומר שיש פרטי אשראי של אנשים ששמורים לקניות עתידיות. וגם: יש פרטים של קטינים. אמנם שמות ותאריכי לידה זה לא פרטים שבאמת אפשר לעשות איתם משהו, אבל כשמדובר בקטינים לרוב מנסים להגן יותר על הפרטים שלהם.

אם נצא רגע מהסיפור הזה ונדבר על פריצות באופן כללי, זה לא שמחפשים אדם ספציפי בהכרח. אבל האקרים שעובדים בשקט פשוט יקחו את כל המאגרים שכל הזמן נפרצים ואת ערימות המידע האלה, יעשו הצלבות, ימשכו כמה שיותר מידע על כמה שיותר אנשים, וינסו לפרוץ לכמה שיותר חשבונות. אם האקרים השיגו מספרי אשראי, הם ישתמשו בהם או ימכרו אותם, ולא ידליפו את הרשימה. מספרי אשראי שהאקרים מפרסמים בפומבי, חסרי משמעות.

אמ;לק שאם נרשמים לאתר, אפילו אם זה סתם להוריד איזה קופון למסעדה, לבחור סיסמה נפרדת ולתת את מינימום הפרטים שחייבים, ואפילו למחוק את החשבון באתר כשסיימתם איתו.

06:07 חברה שהשם שלה מתחרז עם חדק הפיצה סרטון שבו גיל חובב דורש שימכרו לו ספר בטיסה, ואם לא – הוא יבקש לעצור את הטיסה. זה מצולם חשוך, לא שומעים כמעט כלום, וזה מצולם כמובן לגובה (אבל בפייסבוק זה הופץ כשזה ערוך לרוחב [כלומר הסרטון מתוח ומטושטש מאחור בשביל להתאים לפורמט של מסכים רחבים]). אנחנו לא ממש ראינו את הפרסום של זה ממש עף בפייסבוק, ויכול להיות שזה בגלל שעידו קינן חשף את המהלך לפני שהוא התחיל, או כי מבט מספיק ספקני בסרטון, כפי שהופץ, היה מזהה שזו פרסומת. לפי פייסבוק, אסור לעמודים ולפרופילים לפרסם צדדים שלישיים, אם כי זה לא תמיד נאכף.

שחר מוסיף על השירות: הוא נע בין גרוע לבין לא עובד. רק עכשיו ניסיתי להתחבר והוא טען שהסיסמה שלי לא נכונה למרות שהיא שמורה על ידי כרום. איפסתי אותה, נרשמתי מחדש לשירות שלא לצורך, ולבסוף אחרי כל זה, הופיעה לי הודעה שלא ניתן להתחבר לשירות בשלב זה ושאנסה שוב מאוחר יותר. אם אתה רוצה לגבות מידע מהמחשב, אתה צריך להתקין את התוכנה הנוראית שלהם שגם לא מתפקדת כמו שצריך, אז סלחו לי, על איזה ספרים דיגיטליים אתם מדברים פה, אם אי אפשר להיכנס לשירות שלכם?

15:12 ארדואינו-  לוח הפיתוח הקטן מאפשר דרך תכנות בשפת C לשלוט במגוון רכיבים אלקטרוניים וגם לקבל מידע ממגוון חיישנים. הלוח עובד על מתח של 5V ומה שהופך אותו לכל שמיש זו הפופולריות שלו.אפשר למצוא אינסוף פרויקטים פשוטים ומסובכים להפליא שאנשים יצרו ברחבי העולם, חלקם מתועדים יותר טוב מאחרים, וכולם שמחים לעזור. אצל שחר השימוש היה לשלוט במסילות הרכבת שלו באמצעות מנוע, ואפליקציה לסלולר, וכן לכבות את האור. אהוד עדיין חושב שאם אי אפשר לשלוט על הרכבת באמצעות בננות, כל הארדואינו הזה לא שווה כלום. כמו כן, יש סיפור של אהוד על כמעט התחשמלות מימי בית הספר.

22:52 המלצות. אהוד על אנימציות לחדשות בטאיוואן. זה נראה מצחיק, אבל זה ביזנס מאוד רציני. האולפנים האלה מוכרים את שירותי ההנפשה שלהם לכלי תקשורת בעולם שצריכים וידאו או אנימציה שמספרים סיפור, ולא תמיד יש צילומי ארכיון מתאימים, או שסתם רוצים דרך מקורית ומעניינת יותר להעביר את המסר.

שחר על וואלאס וגרומיט 360 מעלות  ועל פארדויית האני בובו של קולג’ היומור.

The post פרטי מעריצי הלו קיטי התפרעו בכאילו במטוס מארדואינו – 025 appeared first on Low Battery.