גוגל אסיסטנט קוראת כתבות, איש ניתח את הוואטסאפים עם בת זוגו, יוטיוברית זייפה חופשה בבאלי, במפות ישנות יש ציורים חבויים, אפליקציית אופניים הפכה רוכב לחשוד בפריצה והאיש שהגן על קייטי פרי חוטף
לרלרת
עדכון על טעון שיפור
שחר עדיין מתעצבן על גמד וענק
שחר מצא גולגלות של דמויות מצוירות
https://www.instagram.com/hoodass/?utm_source=ig_embed
https://www.behance.net/gallery/91506639/Cartoon-Fossils
1 גוגל אסיסטנט יודעת לקרוא, אהוד התלהב אבל הוא לא מצליח לקרוא הכל
https://thenextweb.com/basics/2020/03/05/google-assistant-read-podcast/
2 האיש שניתח את היחסים שלו עם זוגתו דרך דאטה בוואטסאפ
https://medium.com/data-slice/3-5-years-of-a-relationship-in-whatsapp-messages-4f4c95073c9d
שלחו 52,163 הודעות ב-3.5 שנים האחרונות, שזה כ-43 הודעות ביום. המילה זמן פופולרית במיוחד, האם יש זמן או באיזה זמן (שעה) נעשה משהו.כותבים בעיקר בצהריים, ואז יש פיק ב-4 כשמסיימים לעבוד.
3 האיש שעשה וידאו על למה התביעה נגד קייטי פרי היא לא בסדר, נתבע בעצמו
אדם נילי העלה סרטון על המחלוקת המשפטית בין החברה המייצגת את הזמר Flame שכתב את השיר Joyful Noise בשנת 2008, הגישה תביעה כנגד החברה המיצגת את קייטי פרי בטענה שהיא גנבה את המלודיה מהשיר שלו והטמיעה אותה בשיר Dark Horse שיצא בשנת 2014. למעשה לא את המלודיה עצמה, אלא קצב מלודי תומך שנמצא ברקע המלודיה עצמה, כלומר אלמנט לא בולט במיוחד בשיר. אבל בגלל שהמלודיה כל כך פשוטה וקצרה, אפשר למצוא הרבה נקודות דמיון בין הרבה מאוד שירים ולא רק את זה ספציפית.
הסרטון של נילי הפך לויראלי (2.5 מיליון צפיות) וכתוצאה מכך הוא הוא התראיין להרבה גופי תקשורת והגן על המפיצים של Dark Horse – השיר של קייטי פרי.
עד כאן נפלא לא? אז כמובן שחברת ההפצה של קייטי פרי – וורנר צ’אפל הגישה טענה לזכויות יוצרים על אותו סרטון יוטיוב בטענה שהוא מפר את הזכויות שלה, שימו לב, בגלל שהסרטון שלו כולל את המלודיה המדוברת.
זה אומר שחלק או כל ההכנסות מהסרטון שלו הולכים אליהם ולא אליו, למרות שמדובר לא רק בשימוש הוגן, אלא שקייטי פרי בכלל הפסידה בתביעה, כלומר אין לה שום זכויות על המלודיה הזאת.
בפרטי הטענה ביוטיוב, נכתב כי נעשה שימוש במלודיה של השיר Dark Horse, אך כל עיקר הווידאו, נע סביב העבודה שאין שום אזכור למלודיה עצמה, אלא לאלמנט ברקע שלוורנר צ’אפל אין כל זכויות עליו.
אך זה לא הסוף, בטענה מצוינות השניות הספציפיות שבהן מושמעת המלודיה המדוברת, אך היא אפילו לא זו שנמצאת ב-Dark Horse, היא בכלל שייכת לשיר Joyful Noise שממנו היא נגנבה.
אז תגידו, אולי בכלל זו המערכת האוטומטית של יוטיוב שעשתה את הטעות. לא. הטענה הוגשה ידנית. מישהו טרח לעשות זאת. מישהו מהחברה שעליה הוא הגן והיה בעדה, עשה לו את התרגיל המסריח הזה.
4 אינסטגרמרית זייפה חופש בבאלי
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=sz42PrqWq-g&feature=emb_logo
לנטליה טיילור יש 300K עוקבים באינסטגרם ו-2 מיליון סאבים ביוטיוב.
5 ציורים סודיים במפות
המשרד למיפוי בשווייץ מאפשר לראות ציר זמן של מפות של המדינה ב-175 השנים האחרונות. אפשר לראות תחנות רכבת נבנות וכו׳, אבל יש גם ציורים חבויים של עכביש, פרצוף, אישה ערומה, דג ומרמיטה. ציירי מפות הצליחו להכניס את זה בלי שהעורכים שלהם ישימו לב.
למה הם עושים את זה? לפי Lorenz Hurni פרופסור לקרטוגרפיה בשוויץ שהתראיים לאיי אן דיזיין, העובדה שלהם כל כך סיזיפית וקשה, וזה נותן סיפוק להצליח להחביא בדיחות כאלה. כמו שמתכנתים שמים איסטר אגס וכותבים מחביאים בדיחות באקרוסטיכונים.
6 אפליקצית מסלול הפכה רוכב אופניים לחשוד
https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/ncna1151761
ברנש בשם זכרי מקוי קיבל מגוגל הודעה שהמשטרה ביקשה גישה לנתונים שלו ושיש לו שבוע לערער. הוא חיפש את מספר התיק באתר המשטרה וראה שמדובר בחקירה על פריצה לבית של מישהי שגרה קרוב אליו.
הוא פחד שאם ילך למשטרה להכחיש שהוא קשר לזה, זה יעורר חשד והוא כן ייעצר. הוא בדק את התאריך וגילה שנסע באופניים ליד הבית באותו יום, ואפליקציה שלו תיעדה את זה. המשטרה פשוט אספה נתונים כלליים על כל מי שעבר שם וביקשה פרטים מזהים שלו כי הוא נראה הכי חשוד. הוא הוציא כסף על עורך דין ובסוף המשטרה משכה את הבקשה לצו כי גילו בחקירה שזה לא הוא. אם הסוף טוב הכל טוב?
המלצה בדקה
אהוד על מחולל החקירה האפידמיולוגית שיצר עם דין לנגסם וחברים
https://deanla.com/apps/corona/
שחר על ערוץ היוטיוב Free Documentary שבו יש המון תוכניות מלאות על כל מיני נושאים כמו מנוע המטוס הגדול ביותר, הכבאית הגדולה ביותר או איך בונים רכבי פורשה.