מלחמה בדיפ פייקס, רובוטים יחליפו עובדים ואיך להישאר אנושי באתרי היכרויות
לרלרת
אהוד הוא עכשיו כוכב קולנוע בסרט ״המוסד הסגור״ שבו משחקים גם דביר בנדק, עידו מוסרי, גילה אלמגור, טל פרידמן, צחי הלוי, אילן דר ומלאן אחרים.
לשחר יש שולחן שעומדים לידו והוא עובד בעמידה
אילון מאסק שעליו דיברנו כמה פעמים שיגר את המכונית שלו לחלל בגלל שהבוא כזה איש מגניב, ובגלל שככה הוא משווק דברים – באמצעות מגניבות ולא באמצעות פרסומות.
אנדריי תרם וביקש לדעת אם אפשר לומר בפודקאסט “בהצלחה לקיריל שעובר לנאשוויל”, אז התשובה היא לא, אנחנו לא מתמסחרים ככה.
להישאר אנושית באתרי הכרויות
ליטל גוטליב האורחת שלנו סיפרה על החוויות מאתרי הכרויות כמו אוקיי קיופיד וטינדר. נשים מבינות שטינדר עבור גברים זה לזיונים והן הולכות לאוקיי קיופיד, אומרת ליטל.
ובכל זאת יש נשים ישראליות שדווקא כן ימצאו בטינדר משהו רציני, אבל באוקיי קיופיד לא. אין יכולת לסנן באוקיי קיופיד. קשה למצוא שם איכות ואנשים שכיף לדבר איתם. זה דווקא קורה בטינדר.
ספוילר קל: ליטל מחקה את אפליקציות ההכרויות לפחות פעמיים, חסמה לא מעט גברים ששלחו דברים דוחים דרך הוואטסאפ, אבל בסוף מצאה בן זוג בטינדר.
המלחמה בדיפ פייקס
לפני מספר שבועות הסתובב סרטון פורנו עם פרצופה של גל גדות. הסרטון מזויף לחלוטין, אבל נראה מאוד אמיתי. הוא לא נעשה באולפן, אלא באמצעים ביתיים – מספיק תמונות סטילז של גדות ותוכנת בינה מלאכותית שתלו אותה.
בשבועות שחלפו מאז, האמצעים שמבוססים על קוד פתוח ודברים חינמיים פורסומ לקהל הרחב, ונחשפו עוד סרטים שנעשו בטכנולוגיה הזאת. חלקם פורנוגרפיים וחלקם סתם מראים החלפת פנים – כמו שתילת פניה של קארי פישר הצעירה בסצינה מרוג אחת. לרשת עלה סרטון שמראה את הקטע המקורי שנעשה באולפנים, ואת אותה סצינה שנעשתה באמצעיים ביתיים תוך פחות מחצי שעה. ברור שעדיין יש הבדלים, אבל הפער מצטמצם בצורה משמעותית. זה יותר הוכחת היתכנות מאשר הדבר האמיתי.
זיופים כאלה היו אפשריים כבר שנים רבות. זיופי תמונות בפוטושופ הם עניין של כמה דקות עבודה לפעמים, אם יש לך את הידע הבסיסי והכשרון. בווידאו זה גם היה אפשרי, אבל ההבדל הוא שצריך פחות ידע ופחות אמצעים. כמעט כל אחד יכול להכניס את עצמו להיות סופרמן בשביל הכיף, או להכניס את חברה שלו לסרט פורנו – מה שבואו נדבר על זה רגע, מהווה השפלה והטרדה מינית אם הוא מפיץ את זה. זה די דומה ללהפיץ סרטון אמיתי שלה ללא הסכמה.
זה גרם לעיתונות הטכנולוגיה לעסוק בכך שהגענו לנקודת אל חזור. כאשר דווח על זה בוייס, בכותרת נכתב שהבינה המלאכותית יוצרת פורנו ושכולנו נדפקנו (we’re all fucked במקור)
צללתי בשבועות האחרונים לרדיט והיו שם דיונים על הנושא, בקשות לסלבס מסוימים, והענות לבקשות. אבל בחלק גדול מהדיונים התחושה הייתה שבאופן אירוני האנשים ששותלים פנים על גוף של איש ערומה, לא רואים בכלל פנים. כלומר, הם לא מייחסים רגש לעניין או מנסים להבין שהדבר הזה פוגע, לא באופן רגיש, אך גם לא באופן מזלזל. הרבה מהדיונים שם פשוט היו טכניים לחלוטין והתייחסו להחלפת פנים כמו שמתייחסים לתיקון צבע של דבורה או כל דבר גרפי אחר.
מה שקרה מאז, הוא שאתרים גדולים הבינו את הסכנה והחליטו לאסור על זיופים כאלה. רדיט פשוט סגרה לחלוטין קהילות שעוסקות בדיפ פייק על על ההודעות שלהן ועדכנה את תנאי השימוש כך שיבהירו שאסור לפרסם סרטונים ותמונות שזויפו ללא הסכמת המצולמים, אתרי הפורנו פורנהאב, הודיע שיסיר כל סרטון שנעשה ואתרים אחרים שמאחסנים תמונות כמו גפיקאט גם הסירו תמונות וסרטונים כאלה.
נכון למועד ההקלטה עדיין יש סאב פעיל שנקרא פייקאפ, ובו הוראות איך להשתמש בתוכנה, דיונים טכניים והודעה נעוצה שאומרת שאסור בשום אופן להשתמש בזה לזיוף סלבס ללא הסכמה – ושפוסטים כאלה יימחקו באופן מידי.
כנראה שבמחוזות המוארים של האינטרנט ושל רדיט הדברים האלה לא יהיו, אבל הזייפנים והצרכנים פשוט ילכו למקומות המוצלים והחשוכים יותר של האינטרנט – שזה אומר אתרים פחות גדולים ומוכרים באינטרנט הרגיל, ועד הדארק ווב. לחסום לגמרי כמובן אי אפשר יהיה. אלא רק להקשות על המציאה של תוכן כזה. באשר לאתרי הפורנו. ובכן, פורנהאב הודיעה שתסיר כל סרטון שנעשה לא בהסכמה וזה כולל פורנו נקמה, וכן דיפפייק. אז לגבי הדיפפייק עצמו – כתב וייס חיפש וראה שאפילו תחת החיפוש דיפפייק (שהכי קל לחסום בעולם) אפשר למצוא סרטונים כאלה, שלא לדבר על מונחי חיפוש אחרים. ויש כמובן עוד שלל אתרים שבהם התכנים יעלו, ובואו נזכור רגע שבאופן כללי המילה ״הסכמה״ בכל מה שקשור להשתתפות בפורנו היא מוטלת בספק בלשון המעטה. הרי האתר לא בודק אם הנשים שמופיעות בסרטים באמת מעוניינות בעבודה הזו.
https://motherboard.vice.com/en_us/article/zmwvdw/pornhub-bans-deepfakes
מכונות מחליפות בני אדם
בשש השנים הקרובות 400 פועלי קידוח נפט בחברת Suncor יאבדו את המשרות שלהם ויוחלפו על ידי 150 משאיות אוטונומיות. המשאיות האלה מסוגלות לעבוד פחות או יותר 24/7 מינוס עצירות לתדלוק וכנראה בטווח האורך התחזוקה שלהם משתלמת יותר מאשר לשלם שכר וזכויות לבני אנוש. החברה כמובן הודיעה שתדון עם ועד העובדים איך אפשר לצמצם את מסר המפטורים, או לאמן אותם למשרות אחרות.
סאנקור לא לבד כמובן. פוקסקון, שבמפעליה בין השאר מייצרים אייפונים, תפטר מספר גבוה בהרבה של עובדים. 10,000 עובדים שמרכיבים פאנלים למסכים (במחלקה שספציפית לא עובדת עם אפל) ילכו הביתה לטובת תגבור רובוטים שימלאו את התפקידים שלהם.
דוח מעניין של QZ חושף שאמזון אמנם מגדילה את כוח האדם שלה, אך אם מסתכלים על כל תעשיית הקימונעות, היא מביאה לאובדן 170,000 משרות ב-2017, ולא מכסה על זה בגיוסים שלה. גם המחסנים של אמזון עוברים תהליך אוטומציה.
המספרים האלה מדהימים אבל עדיין ממש נמוכים לעומת המציאות הקודרת. חברת הייעוץ מקינזי פירסמה בנובמבר האחרון דו״ח שלפיו ב-13 השנים הקרובות אוטומציה תחליף 800 מיליון עובדים (וסביר שמקינזי היא זו שתמליץ לפטר אותם). אם אתם מגישי מזון מהיר או מפעילי מכונות – אתם תאבדו את העבודה ראשונים. אלה שעבודתם יחסית בטוחה הם שרברבים וגננים (גם של ילדים וגם של גינות).
המספרים האלה גדולים מדי מכדי שנתפוס אותם, ורצינו לדבר עם מישהו שממש איבד את העבודה שלו בגלל שמחליפה אותו מכונה – נד לאד.
המלצה בדקה
אהוד ממליץ על פאודה באיחור רב אבל עדיין שווה לצפות. יש את זה ביס (העונה השניה שהחלה) ובנטפליקס (עונה שניה).
שחר ממליץ על Stand up for drummers של פרד ארמיסן
ליטל ממליצה על הסרט Baby driver ועל האתר Stumble upon
The post רובוטים מזויפים בדייטים [133] appeared first on Low Battery.