הצלחנו להפעיל מנורה צבעונית בעזרת ירקות, הנוט 8 והאייפון 8 מגיעים ויהיו יקרים, רובוטים רצחניים בדרך ומה יש ב-נוקיה 3310?
הנוט 8 מגיע ויהיה יקר רצח (ועל הדרך גם אייפון)
הנוט 8 הושק וצפוי לעלות סביב 1,000 דולר. שחר נסע לניו יורק ונכח בהשקה. מדובר בטלפון אולי המשוכלל בעולם היום, אבל אין בו משהו שיעיף אתכם מהכסא. כמו כן, הבטריה ממש נמוכה יחסית למה שהיה אפשר לשים אם הוא היה טיפה יותר עבה. גד גניר ניסח זאת טוב מאיתנו ופשוט לכו לקרוא אותו כדי להבין שבמחירים כאלה, באמת אפשר לחשוב מחדש על מותגים ופשוט לקנות טלפונים סינים זולים ומצוינים.
על הדרך התפרסם שהאייפון 8 שיושק ב-12.9 או אייפון X או לא משנה איך אתם רוצים לקרוא לו יעלה גם סכום כזה – אבל ככל הנראה לדגם פרימיום בגימור אחר ואולי עם מעבד חזק יותר וכל מיני שכלולים. למה למען השם ומי ירצה לשלם סכומים כאלה על טלפונים?
כך הצלחתי לשלוט במנורה בעזרת גזר וענבים
יש לי (אהוד) לייפיקס (מנורה חכמה צבעונית שמתחברת לווייפיי). יש לי מייקי מייקי – מקלדת USB שהופכת כל דבר אורגני או מוליך למקש – מגרפיט של עפרון דרך מים ועד לפירות וירקות. רציתי לחבר ביניהם כך שמלפפון ידליק בלייפיקס אור ירוק, עגבניה אור אדום וכולי. מאחר שאין אפליקציה ללייפיקס שמתרגמת קיצורי דרך של מקשים לצבעים, היה צריך לכתוב תוכנה כזאת. גל רביב כתב אותה בפייתון (ונשחרר את הלינק אחרי קוסמטיקה ותיקוני באגים).
הוא הפך כל מקש שזמין במייקי מייקי לקיצור דרך להחלפת צבע בלייפיקס. חיברנו את הכל, וכך הצלחנו ליצור מצב שבו לחיצה על מללפון מיתרגמת ללחיצה על הכפתור חץ מעלה, שמיתרגם לקיצור דרך להחלפת הצבע במנורה לירוק, וככה עם עוד ארבע צבעים ופירות וירקות. בוידאו קצת קשה לקלוט צבעים שונים בגלל האיזון הלבן, אבל אתם יכולים בהחלט לראות שהשטות הזאת עובדת.
נוקיה 3310: בעיקר נוסטלגי אבל לא כזה טוב
אפרופו מכשירים יקרים – דיברנו על הנוקיה 3310 ועל סיבות לקיומו בפרקים הקודמים. אחרי שבדקתי אותו אני מבשר שהוא נוסטלגיה חמודה וכיף לשחק בו, אבל מעבר לכך אין בו כלום. לקהל שמתקשה עם סמארטפונים מדובר במקשים ובמסך קטנים מדי. מערכת ההפעלה שלו והמפרט די צולעים יחסית למה שקיים היום, גם בטווח המחירים הזה. ורשתות הדור השני לא יישארו איתנו זמן רב.
מחשב ניצח בדוטה 2, רובוט נפרץ וגרמו לו לדקור עגבניה: למה אנחנו מפחדים מזה?
אנחנו כל הזמן מדברים על סקיינט וכמה הרובוטים יקומו עלינו ושיהיה מאוחר מדי להוריד עליהם את השאלטר. בחודש האחרון קיבלנו דוגמאות למה צריך לפחד מזה. לפני כשבועיים מחשב ניצח את האלוף במשחק דוטה 2. עכשיו נחזור קצת להסטוריה. הפעם הראשונה שמחשב ניצח אלוף במשחק לוח היה ב-1979, מחשב מקרנגי מלון שידר דרך לוויין הוראות למפעיל אנושי באליפות השש בש במונטה קרלו – וניצח את אלוף העולם לואיג’י וילה שטען כמובן שהקוביות לא שיחקו לטובתו.
מאז מחשבים השתכללו וניצחו את האדם בשחמט, במשחק גו הסיני המסובך יותר ובמלך הטריוויה שחוץ מידע עצום שאגור בו דורש ניתוח של שפה ויכולת לקבל החלטות על פי הידע שעלולות לגרום להפסד. המשחק דוטה נחשב למסובך במיוחד לנצחון מאחר שזה משחק אסטרטגיה בעולם פתוח. לא צריך לחשב מהלכים קדימה בתור שלך כמו במשחקי לוח, אלא צריך לבחור דמויות עם הרבה יכולות ולשחק בזמן אמת כשכל החלטה מתקבלת בזמן אמת וליריב יש גם אינספור אפשרויות. החוקרים בחברת OPenAI שחוקרת בינה מלאכותית שלא למטרות רווח זרקו את הבוט שלהם למשחק, הוא למד איך לשחק, שיחק נגד עצמו ואז הביס את אלוף העולם.
אילון מאסק, ממקימי החברה שחולקת את הידע שלה עם הציבור, חוזר ואומר לפני הנצחון הזה ואחריו שצריכה להיות רגולציה על בינה מלאכותית וכלי נשק אוטונומיים, אחרת נראה רובוטים רצחניים ברחוב – פחות או יותר במילים האלה. לפני שבועיים הוא אמר שבינה מלאכותית מסוכנת יותר מצפון קוריאה.
בינתיים חוקרים הוכיחו התכנות כזאת באמצעות רובוט אלפא 2. זה רובוט צעצוע חמוד שיודע ללכת בבית ולסחוב דברים ונשלט מהסמארטפון. החוקרים הצליחו לפרוץ אליו ולעדכן את התוכנה שלו באמצעות ה-USB על הראש שלו אבל אמרו שאפשר גם לחטוף רובוט כזה ולעדכן מרחוק בגלל חוסר אבטחה בחיבור לסמארטפון. הם גרמו לו לדבר כמו צ’אקי ולהזיז את היד מהר.
ככה, אם אתם נמצאים בסביבה של רובוט כזה, ונותנים לו סכין או מברג, הוא יכול ללכת ולדקור אנשים. מצד שני, אם אתם לוקחים סכין אתם פשוט יכולים לדקור אנשים בעצמכם. חברת הרובוטים UBtech אמרה שכל התקלות שנשלחו אליה כבר תוקנו. החוקרים אומרים שלא.
העניין הוא כזה – ההדגמה הזאת לא באמת אומרת שהרובוט הספציפי הזה יכול ללכת ולרצוח, אלא שצריך להתייחס ברצינות לענייני אבטחת מידע בכל חפץ שאפשר להתחבר אליו מרחוק ובמיוחד אם הוא גדול ומסוכן יותר מרובוט. באותה קלות, אפשר לנטרל מרחוק גם את הקיל סוויץ’. תחקיר שפורסם החודש בוואלה הזכיר לנו שמצלמות רשת חשופות, גם אם לכאורה שמנו עליהן שם וסיסמה, אם התוכנה שלהם מעפנה. ראינו הדגמות של פריצה למכוניות חכמות שגם אם בלם חירום יעבוד, לא בטוח שזו הדרך החכמה לפעול בכביש מהיר.
אה מה המסקנה מכל זה?צריך להתחיל פאקינג לפחד מסקיינט.
המלצה בדקה
אהוד ממליץ על היום למדתי וספציפית על הפרק של מונופול
שחר על הסרט The Founder
The post רובוטים רצחניים ויקרים ידליקו את הנוט 8 באמצעות גזר [110] appeared first on Low Battery.