רחפן של DJI ותובנות מגופרו 5, רובוט שאפשר לתכנת, שבוע עם האוקיולוס, האינסטגרם שהפיל אתכם בפח והקשר בין שרלוק הולמס הפרסומות פייסבוק
DJI מכריזה על ה-Mavic – יכסחו את גופרו והקארמה שלהם? + תובנות ראשונות מהגופרו 5
שבוע אחרי שהתלהבנו מגו פרו ורחפן הקארמה שלהם, DJI באה והראתה לנו מי הבוס בשוק הרחפנים, עם ה-Mavic – רחפן מזערי עם מצלמת 4K מובנית שיכול להתקפל ולהיכנס לכיס גדול.
להבדיל מהגופרו שהוא הרחפן הראשון של החברה, למאביק של DJI יש את כל התכונות שמושתתות על הטכנולוגיה המנוסה והמוצלחת של החברה, ויש לו תכונות אוטומטיות שהופכות את השימוש בו למאוד נוח. למשל המכשיר יכול לעקוב אחרי המשתמש, לא רק לפי אות ה-GPS של הטלפון המוצמד לשלט – תכונה שהייתה זמינה כבר בפאנטום 3, אלא לעקוב ויזואליות אחר אובייקט כלשהו ואף לשמור על גובה יחסי לפני הקרקע באופן אוטומטי. כמו כן, תכונה מאוד קריטית כשטסים באזור צפוף – התחמקות אוטומטית ממכשולים.
עם זאת, על פי חוות דעת שמסתובבות באינטרנט, כולל זו של Casey Neistat שצילם עם הפאנטום 4 והמאביק את אותו לוקיישן, אפשר לראות שהמצלמה של המאביק מספקת תמונה רכה יותר ושהצבעים אינם טבעיים במיוחד.
בינתיים הגו פרו 5 החדשה השאירה עלינו רושם של מצלמה איכותית עם ממשק מזעזע ומתסכל ביותר. הממשק המופיע על מסך המגע מקרטע למדי, כשכל פעולה מקבלת תגובה באיחור של יותר משנייה, ואפילו ששנייה נשמע מעט, מדובר בממשק שצריך לתת פידבק מידי כדי שהמשתמש ידע אם מה שהוא מבקש אכן נרשם או שצריך ללחוץ שוב.
מבחינת רושם ראשוני, לא היינו מהמרים דווקא על הדגם הזה, לא לפחות עד שיציעו לו עדכון תוכנה שיפתור את העניין. אגב בממשק הסמארטפון כשהמצלמה מחוברת, משמעותית יותר קל ונעים לתכנת את המכשיר.
שחר מספר על הרובוט תכנות
מייקבלוק היא חברה שמייצרת רובוטים מבוססי ארדואינו שניתן לתכנת אותם בקלות דרך תוכנה שלא דורשת כתיבת קוד, אלא גרירה וסידור של בלוקים המכילים פקודות שונות. זו לא התוכנה הכי ברורה בעולם אבל היא בהחלט יותר קלה מללמוד לתכנת. ניתן לקנות את הדגם שהצגנו ועוד רבים אחרים באתר שלהם כאן
אהוד התנסה שבוע באוקיולוס
התקנה פשוטה מאין כמותה – באמת לקח כמה שניות. הסתבכתי דווקא עם שלט האקסבוקס
איכות וידאו טובה, אבל אם שמים קצת לא נכון הכל מטושט וזה מבאס
שדה ראיה באמת צר יחסית לסטאר וי אר שהוא מדהים
אם מביטים טיפה לכיוון האף לפעמים רואים את הבחוץ
קל להישאב לזה ויחד עם האוזניות ממש מנתקות מהעולם
פחות התחברתי למשחקים והיה קשה לשלוט על הרכב על השלט
במשחק אדרפיט כל הזמן נחנקתי
עדיין לא הייתי קונה כזה
דמות בדיונית באינסטגרם מפילה אנשים בפח אבל זה לא מה שאתם חושבים
לואיס דלאג (או דלאג’) נראית כמו כל כוכבת אינסטגרם אחרת. כל התמונות שלה מעובדות למשעי בפילטרים, היא נראית כמו הסטריאוטיפ של בת 25 אירופאית עשירה שלא עובדת וכל היום מטיילת ובנוסף, היא תמיד מחזיקה משהו ביד. המשהו הזה, הוא משקה אלכוהולי.
A photo posted by Louise Delage (@louise.delage) on Sep 21, 2016 at 3:34pm PDT
לואיס דלאג היא לא אישה אמיתית אלא דמות אינטסגרם, קצת מזכיר את Lonelygirl15 שהייתה דמות השייכת לדרמה מתוסרטת, כאן ישנה דמות בדיונית שלמרבה ההפתעה לא באה למכור לנו מוצר כלשהו אלא להעלות מודעות לכמה קל לא לשים לב להתמכרות של אחרים. ואכן, בכמות גדולה מאוד של תמונות ניתן לראות את השחקנית עם משקה אלכוהולי כזה או אחר ביד או לידה, במה שבדיעבד אפשר לזהות בקלות כתמונה מבויימת למדי.
הקמפיין הצליח ומעבר ל-50 אלף לייקים במצטבר ו-30 אלף עוקבים שהחשבון צבר, אך האם הוא השיג את המטרה? האם עכשיו באמת נשים לב יותר לפרטים האלה בקמפיינים או שכל התעסוקה הזו, כולל החשיפה של החברה שמאחורי הקמפיין, היא למעשה תרגיל בשיווק של חברת הפרסום שמראה את היכולות שלה וגם זה שווה הרבה מאוד.
מנהל פייסבוק מסנג’ר היה בארץ – סטאן צ’ודובסקי
אמר שני דברים עיקריים – הבטיח שהבוטים ישתפרו ואמר שעובדים על ניתוח שפה והקשרים כדי לדעת למה אתה מתכוון ולפי זה להציע לך דברים. למשל אם תגיד אני אשלם לך, תופיע אפשרות לשלם כסף בתוך מסנג’ר במיקרופיינטס.
דבר שני אמר שאין שום מצב שהם מתאימים לך פרסומות לפי מה שאתה אומר – כלומר לא מצותתים להודעות. לא בפייסנג’ר ולא בוואטסאפ. כלומר, מצד אחד כן יש משהו שקורא את ההודעות כדי לנתח שהמילה PAY מצריכה שיעלה אמצעי תשלום, והם גובים עמלה או משהו על התשלום הזה, ומצד שני אומרים שלא קוראים. עכשיו אם קוראים בשביל שיהיה אפשר להראות את הפיי, אפשר גם להשפיע על הפיד.
כך או כך, אנשים סביבי בטוחים שהוא משקר. אם הם לא מוצאים הסבר סביר ללמה הם רואים פרסומת מסויימת, הם יקחו את ההסבר הפשוט – זה לקח מילת מפתח משיחה שלי וחיפש פרסומות שזה מתאים לה.
http://www.mako.co.il/nexter-cellular/apps/Article-6846a21f2317751006.htm
חבר שאל אוותי באיזו קבוצת וואטסאפ איך פייסבוק ידעה להציע לו חדר בריחה, בדיוק אחרי שהוא ביקש להסיר את עצמו מרשימת תפוצה בסמסים לחדרי בריחה. האם פייסבוק קוראת את הסמס שלו? הוא ענה את התשובה בעצמו, אבל קודם בדיחה.
ארתור קונאן דוייל יצא מתחנת רכב בפריז ועצר מונית. הוא נכנס, והנהג מיד שאל אותו “לאן מר דויל?”.
“נפגשנו פעם?” שאל דויל.
“מעולם לא”, אמר נהג המונית.
“אז איך ידעת שזה אני?”, תהה דויל.
“הייתה הבוקר בעיתון ידיעה שאתה בחופש במרסיי, היציאה הזאת מהתחנה היא שלאלה שמגיעים ממרסיי. יש לך דיו על האצבע אז הסקתי שאתה סופר. אתה לבוש כמו בריטי וממש לא כמו צרפתי. הסקתי מכל אלה שאתה ארת’ור קונאן דויל”, אמר הנהג.
“וואו, אתה ממש כמו הדמות שלי, שרלוק הולמס”, התפלא דויל.
“כן, אמר נהג המונית. חוץ מזה, השם שלך מופיע על המזוודה”.
בנמשל, אותו חבר אמר שהוא נמצא בקבוצת פייסבוק של חדרי בריחה. והנה מצאנו את הקשר. אנחנו פשוט נותנים כל כך הרבה מידע על עצמנו, ונותנים לייקים לסטטוסים ועמודים בלי לשים לב, גולשים מתוך פייסבוק לאתרים אחרים, גולשים לאתרים שמחוברים לפייסבוק ברשת הפרסום. יש סיכוי גבוה שנושא שנדבר עליו בחיים שלנו בהודעות הוא נושא שאיכשהו הבענו את זיקתנו אליו בפייסבוק. מספיק שעצרנו בפיד לקרוא עליו סטטוס בזמן שאנחנו גוללים בפיד ופייסבוק יכולה להסיק שאנחנו מחבבים את זה.
תמיד יש את הסיכוי שפייסבוק משקרת או לא מדייקת. חברות כבר נתפסו משקרות בעבר. אבל כרגע אני פשוט חושב שאנחנו לא זוכרים או יודעים מה אנחנו מוסרים.
אהוד ממליץ על המטבח של הנרי
שחר ממליץ על הרובוט הגמיש שלו
ההורים חזרו מסין עם מתנה לבני בן השנה וקצת, אני לקחתי לו את בובת הרובוט שאגב לא מתאימה כלל וכלל לאלו שמתחת לגיל 3, כשהבובה עשויה קוביות ומלבני עץ, כשישנם חריצים שבהם הגומי השזור במרכז כל החלקים יכול להתגמש. אחלה של צעצוע וגם משהו טוב להעביר איתו שיעמום.
The post רחפן כיס מאזין לשיחות נגד אלכוהול במציאות מדומה [064] appeared first on Low Battery.