לתכנן טיול באינטרנט, שחר מתעצבן על משחקי מחשב, מה יהיה בתערוכת IFA השנה ואיך למנוע מווטסאפ להעביר מידע שלכם לפייסבוק
וואטסאפ תשלח פרסומות ותעקוב אחריך? לא בדיוק
וואטסאפ אומרת שתעביר את הטלפון שלך לפייסבוק, ותדע עם מי אתה בקשר בשביל להתאים לך פרסומות. זה אומר שיקראו את תוכן ההודעות שלך? וואטסאפ אומרת שלא – שהמידע מוצפן. שזו רק דרך להתאים פרסומות לפי חברות שאתה בקשר איתן ולפי אופי השימוש – כמה ואיך משתמשים בזה.
ומה זה אומר? אם נגיד הזמנת טיסה, עכשיו אתה מקבל עדכונים בסמס או במייל. וואטסאפ תאפשר לשלוח לך עדכונים גם דרך הפלטפורמה שלה, וכנראה להפעיל בוטים. כרגע אם אני רוצה כארגון לשלוח לך וואטסאפ, אני צריך להחזיק קו סלולרי ולשלוח ממש ממנו. בוואטסאפ יגבו כסף מחברות בשביל לקבל קו פרימיום זה שמאפשר להתמודד עם מלאנתלאפים לקוחות. אה, ובתוך הדבר הזה, החברות יוכלו לשלוח ללקוחות שנרשמו אצלן “מידע שיווקי” שזה שם אחר לפרסומת, שזה מתקרב לספאם. וואטסאפ מבטיחה שזה לא יהיה ספאם ושאפשר יהיה לעצור את זה ולא לקבל אקראית מכל אחד הזדמנות לקרקע של צדיקים.
עכשיו השאלה האם אתה סומך על חברה שאמרה שלא יהיו פרסומות אצלה, ושעכשיו היא קצת מרככת את האמירה הזאת.
איך מונעים את העברת המידע הזאת? הגדרות – חשבון – מורידים את הצ’קבוקס משתף את פרטי החשבון שלי. זהו. האם פייסבוק צריכה את המידע הזה? כן. אבל ממש קצת. יש לה מלא מידע אחר עליכם מהשימוש שלכם באפליקציה.
מה יהיה ב-IFA?
,
סמסונג צפויה להציג שעון חדש בסדרת הגיר וטאבלטים חדשים. וואווי כנראה תציג את המייט S2 או מכשיר מקביל אחר עם אמצעי הגנה ביומטרים נוספים ואולי פורס טאץ’ טוב יותר. LG מחכה לאירוע נפרד, וב-IFA כנראה תציג פיתוחים של הבית החכם (מקררים, תנורים מכונות כביסה) ואולי סמארטפוני וטאבלטי ביניים מסדרות פחות דומיננטיות. לסמסונג יש אירוע שני בתערוכה שבו גם כנראה תציג פותחים שקשורים לבית החכם והאינטרנט של הדברים.
אנחנו צופים שתהיה התייחסות משמעותית יותר לנושא האבטחה של האינטרנט של הדברים, של הבית המחובר ושל המכונית האוטונומית מצד כל החברות, וכן חברות אבטחה כמו קספרסקי שתציג בתערוכה. לזן יש אירוע שגם בו צפוי להיות מוצג שעון חכם – מישהו כבר השתכנע ששעון חכם זה מוצר נחוץ? חברינו גיא לוי מ-ynet נתן עוד קצת הצצות למה יהיה שם.
איך לתכנן טיול באינטרנט
זה סוד שלא רבים יודעים אותו, אבל רוב המידע בעולם נמצא באינטרנט. כן כן, אבל זה לא נגמר רק בלכתוב בגוגל “דברים לעשות בסן פרנסיסקו”, אלא מתבסס בעיקר ביכולת שלכם לייצר לו”ז מפורט עם רעיונות או תוכניות ובשבי זה צריך מקורות מידע. אז נתחיל בברור מאליו, גוגל מפות.
זהו כלי המפות הוותיק של גוגל שמאפשר לראות לא רק מיקום מסוים ובתי העסק שסביבו, אלא גם את הרחוב עצמו. פונקציית הסטריט ווייו מאפשרת לראות את הרחוב, אתר התיירות ואפילו הטרק ב-360 מעלות תוך כדי מבט על המפה הרגילה.
אני משתמש בכלי הזה כדי לאמוד את השכונה ולראות איך היא והאנשים שנמצאים בה נראית. ככה כשמגיעים לשלב שבו בוחרים מלון, אפשר לקבל מושג לגבי איך האזור נראה, וגם אילו בתי עסק יש בו.
מפת הפשע
אם אתם נוסעים למקום חדש שהוא לא מוכר לכם על ידי המדיה הפופולרית, תוכלו לגשת לאתר המרכז את שיעור הפשע באזור כדי לקבל מושג על השכונה. אני שכחתי לעשות את זה פעם אחת כשהזמנתי מוטל באוקסנרד, קליפורניה, והבנתי איפה אני נמצא כשנכנסתי למוטל והקופאי ישב מאחורי זכוכית משוריינת. לא ישנתי משהו אותו לילה.
בוקינג.קום
אתר הזמנת המלונות המוכר בעולם, מאפשר להשוות מלונות ובתי אירוח על פי דירוג האורחים, ומציג תמונות ומאפשר להשוות על גבי המפה את המיקום. יחד עם שאר המשאבים תוכלו לקבל מושג טוב מאוד על אופי האזור.
AirBNB
בשנים האחרונות הרבה בוחרים לשהות בדירות ולא במלונות, ואפליקציית אייר BNB מאפשרת לעשות בדיוק את זה. היא תמיד מזכירה לי את Air PNP שמאפשרת למצוא שירותים ציבוריים לפי מיקום.
Xplorer.co.il
מכיל מנוע השוואת טיסות שגם תומך בפונקציה שמאפשרת לתכנן ליי אובר של כמה ימים במדינה מסוימת מבלי לשלם בנפרד על הטיסה לכל שלב. מאוד נחמד.
יומן גוגל
את כל הכיף צריך לסדר איפושהו והיומן של גוגל הוא מצוין לזה מכיוון שהוא תומך באזורי זמן, ומאפשר לכם לתכנן את הטיול לאורך כמה אזורי זמן שרלוונטיים עבורכם. הרעיון הוא שכשאתם מגיעים ליעד, כל התכוננים שלכם כבר מסודרים לפי השעון המקומי.
למה אני שונא משחקים – שחר
בעבר היית קונה משחק, מתקין אותו ומשחק ובזאת כל ההתקנה הייתה מסתיימת. לעומת זאת היום המשחקים דורשים ממך חשבון משתמש וזה חברים, משהו שנוטה להתקל בבעיות.
קניתי את המשחק Elite Dangerous שבו אתם משחקים טייס בחלל ואכן יש הרבה חלל, המשחק מאפשר לטוס בחופשיות בכל גלקסיית שביל החלב בקנה מידה של 1:1. זה אומר שכל שנת אור שקיימת במציאות, קיימת גם במשחק ואלו מימדים בלתי נתפשים.
חלק נכבד מהמשחק הוא להגיע לבסיסים בחלל ולתדלק שם, לשים התאמות מיוחדות על החללית ולדבר עם שאר השחקנים, שכן מדובר במשחק עולם פתוח שבו כל חללית היא אדם אמיתי שמשחק בזמן אמת.
הבעיה מתגלה כשאתם מבקשים לנחות על כוכב כזה או אחר. מסתבר ש-60 דולר לא קונים לכם את היכולת הזאת, אלא רק את היכולת לטוס בין מקום למקום, ואם תרצו גם לנחות על כוכבים ולנסוע עליהם תאלצו להיפרד מעוד 30 דולר.
בואו נעצור פה לרגע ונשאל, איך אתם מוציאים את המשחק בלי הפיצ’ר הכל כך הגיוני שיהיה מובנה כמו זה, ואז גובים עליו בנפרד חצי מעלות המשחק המקורי, שבפני עצמו משעמם מאוד כי חסר בו אלמנט משמעותי מאוד.
אז כמובן שזה לא נגמר בזה שקניתי והתקנתי וזהו, שכן זה פשוט לא עבד. מה שקרה כך מסתבר, ששייכתי את החבילת הרחבה לאימייל אחד, ואת המשחק לאימייל אחר, וכך הם לא דיברו אחד עם השני. ואני תוהה, אם כבר הלכתי וטרחתי ופתחתי חשבון משתמש כדי לשחק במחשב, במחשב כן? אז למה אני צריך להזין נתונים מחדש בשביל חבילת ההרחבה שהתקנתי מתוך סטים, שגם הגישה אליו היא דרך משתמש וסיסמה, ואז עוד פעם משתמש וסיסמה, ואז פעם שלישית משתמש וסיסמה, בשביל להטיס חלליות במחשב שלי?
אני מתגעגע לזמנים שבהם הוצאת את Red Alert, שמת את הדיסק, התקנת ואז שיחקת בלי לחשוב פעמיים, ובלי לשלם שוב ושוב על אותו דבר.
המלצה בדקה
אהוד ממליץ נראה לי ויראלי – עמוד שאוסף דברים מגניבים מפייסבוק ומשתף בלבד. לא משכפל את התוכן.
שחר ממליץ על אדם הורס הכל העונה החדשה
The post תערוכת טכנולוגיה מרגלת אחרי הטיול שלכם בווטסאפ [059] appeared first on Low Battery.